Ysitie nelikaistaiseksi Yliskylästä Orituvalle

Oriveden Sanomat 18.09.2019 17:38 | Lähetä palautetta artikkelista

Hallitus on osoittanut ensi vuoden budjettiesityksessään 10,5 miljoonaa euroa valtatie 9:n parantamiseen välillä Yliskylä–Oritupa.

Runsaan kolmen kilometrin mittaisesta tieosuudesta tulee nelikaistainen ja keskikaiteellinen. Hankkeen tavoitteena on liikenneturvallisuuden parantaminen ja elinkeinoelämän kuljetusten turvaaminen.

Liikenne- ja viestintäministeriö tiedottaa, että hallitus on sopinut vuoden 2020 budjettiesityksestä.  Siihen sisältyy useita pieniä parantamishankkeita, joilla on tarkoitus parantaa kävelyn ja pyöräilyn edellytyksiä ja liikenneturvallisuutta sekä edistää elinkeinoelämän runkokuljetusten sujuvuutta.

Yhtenä pienistä parantamishankkeista on valtatie 9:n parantaminen Yliskylän risteyksestä ABC Orituvalle. Hankkeen arvioitu kokonaiskustannus on 10,5 miljoonaa euroa. Ensi vuoden osuus tästä on runsaat 4 miljoonaa euroa.

Oriveden kaupunginjohtaja Juha Kuusisto iloitsee esityksestä.
– Rahoituksen saaminen Yliskylä–Oritupa-välille on erittäin positiivinen asia, joka osaltaan parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta, Kuusisto sanoo.

– Tämä on tärkeä ensiaskel Ysitien parantamisessa. Toivomme, että koko yhteysväli Tampere–Kangasala–Orivesi saadaan nelikaistaiseksi lähivuosien aikana, Kuusisto toteaa.

Liikenne- ja viestintäministeriön tiedotteessa todetaan, että Tampereen ja Oriveden välillä tapahtuu erittäin paljon vakavia liikenneonnettomuuksia.

Hallituksen budjettiesityksessä luvataan Ysitien kehittämisrahaa myös Jämsän Himoksen eritasoliittymän rakentamiselle. Hankkeen arvioitu kokonaiskustannus on 6 miljoonaa euroa.