Yli 700 katsojaa eli mukana OrPon pronssiriemussa

Anne Kotipuro 12.04.2017 22:26 | Lähetä palautetta artikkelista
Peli on ratkennut, ja Emilia Putkisaari nappaa kuvan muistoksi joukkueen ulkomaalaiskolmikosta: vas. Janisa Johnson ja Malina Terrell, taustalla Mechell Daniel. Kuva Ari Keskinen.

OrPon naiset voittivat SM-pronssia kauden ennätysyleisön edessä, kun Pölkky Kuusamosta otettiin niskalenkki kolmannessa pronssiottelussa erin 3–0 (25–17, 25–14, 28–26).

 

OrPo pelasi ensimmäisestä erästä lähtien kovalla tahdolla ja taidolla. Alku oli melko tasaista, mutta OrPon etumatka alkoi 10 pisteen kohdalla Eveliina Smolanderin hankittua pisteen kakkospaikan syötöllään.
Syöttämään astui kapteeni Maria Tuominen, joka vaikeilla syötöillä hankki OrPolle viiden pisteen etumatkan, eikä hyvää syöttövuoroa katkaissut edes Tuomas Alatalon ottama aikalisä.

 

Kotijoukkueen  johto piti satunnaisista virheistä huolimatta, ja erän neljä viimeistä pistettä tulevat vakuuttavasti. Mantu yllättää toisen kosketuksen jujulla, Olena Prokopenko torjutaan verkolla ja eräpallon Prokopenko lyö leveäksi.
Kakkoserässä Olena Prokopenko on melko näkymätön, ja OrPo pitää koko erän tahtipuikkoa käsissään pelillä, jonka veroista ei ole monesti tällä kaudella kotihallissa nähty. Hienoa puolustuspeliä, tarkkoja sijoituksia ja hankalia syöttäjä. Niistä on tehty OrPon erävoitto pistein 25–14.

 

Pitkässä tauossa on silti aina riskinsä, ja se voi kääntää pelin kulun aivan toiseksi, tämä on nähty moneen kertaan. Vakuuttavista otteista huolimatta ei 3–0-voittoon uskallettu aivan luottaa.
Kolmas erä alkaakin Pölkky Kuusamon onnistumisilla ja pienellä johdolla. Olena Prokopenko nousee taas näkösälle ja lyö painavia hyökkäyksiä OrPon kenttään. Myös keskitorjuja Me’ashah Nicholson tekee verkolla tuhoa ja tuulettaa näkyvästi onnistumisiaan.

 

Aivan tasoissa ollaan silti vielä tilanteessa 13–13, kun OrPo Evelina Smolanderion ässällä koettaa aloittaa karkumatkan kohti pronssimitaleita. Ehkä mukana on myös hiven ennenaikaista voitontunnetta. Pölkky tulee taas iholle ja yrittää ohi.
Tilanteessa 18–19 Satu Natunen turvautuu ensimmäiseen aikalisään ja vieraiden johtaesa jo 19–22 ottaa seuraavan tauon, mutta Pölkky hankkii vielä yhden pisteen, ennen kuin pallo osuu antenniin, ja heti perään Janisa Johnson hankkii pisteen nelospaikalta.
Pölkky ottaa vuorostaan aikalisän, ja Prokopenko hankkii jo joukkueelleen eräpallon kakkospaikalta. OrPo selvittää ensimmäisen, ja tilanteessa 23–24 vieraiden libero Amanda Love nostaa pallon liikuntahallin kattoon.

Ollaan tasoissa, ja Pölkky ottaa erän toisen aikalisänsä. OrPo pääsee jo ottelupalloon, mutta Pölkky tasoittaa vielä kerran. OrPon seuraavan pisteen sinetöi Janisa Johnson, mutta jännitys on tässä kohtaa niin kova, että siitä, miten peli ratkeaa, ei paperilla ole riviäkään. Yhtäkkiä vain riemu repeää!

 

Lisää pelistä ja tunnelmista pronssimitalien ratkettua lähipäivinä verkossa ja seuraavassa lehdessä. Nyt nautitaan mitaleista vuoristoratamaisen kauden päätteeksi.
Onnea koko liigajoukkueelle taustavoimineen!