Yli 65-vuotiaiden influenssarokotetutkimukseen pääsee vielä hyvin

Oriveden Sanomat 29.11.2019 12:20 | Lähetä palautetta artikkelista

Tampereen kaupunki on mukana Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen influenssarokotetutkimuksessa. Jos olet yli 65-vuotias orivesiläinen tai tamperelainen, etkä ole vielä tänä syksynä ottanut influenssarokotusta, sinulla on mahdollisuus osallistua tutkimukseen.

Tutkimuksessa selvitetään, suojaako korkea-annoksinen influenssarokote ikääntyneitä influenssan jälkitaudeilta paremmin kuin nyt käytössä oleva rokote. Tutkimukseen osallistuvat saavat jommankumman näistä rokotteista.

Haluatko osallistua tutkimukseen? Pääset mukaan tulemalla rokotukseen Hervannan, Linnainmaan, Tammelakeskuksen tai Tipotien terveysasemalle tai Hatanpään puistosairaalan tiloihin (3. krs) ma klo 8–16, ti–to klo 8–18 ja pe klo 8–15.

Tutkimusrokotteita pistetään myös rokotuslauantaina 30.11. klo 8–14. Aikaa ei tarvitse varata etukäteen. Tutkimusrokotteita annetaan 20.12.2019 saakka, mutta Orivedellä niitä ei ole mahdollisuus saada, joten sitä haluavien on suunnattava Tampereelle.

 

Rokotuslauantaillekin aikoja on vielä mahdollisuus saada, samoin joulukuun ensimmäiselle viikolle. Aikoja löytyy reilusti esimerkiksi Hatanpäältä, jollei halua jonottaa.

Rokotteiden tehon selvittämiseksi tutkimukseen osallistujien terveyttä seurataan kansallisista terveysrekistereistä noin 10 kuukauden ajan rokotteen antamisesta.
Lisätietoja tutkimuksesta saat neuvontanumerosta 041 730 1373 (ma–to klo 8–16 ja pe klo 8–15).