YK:n päämajassa kuukautisista puhumassa

Heli Rahkonen 04.10.2017 08:58 | Lähetä palautetta artikkelista
Heli Kurjasen mukaan korkealla tasolla kuukautisista ei puhuta juuri lainkaan, vaikka monissa kehittyvissä maissa naiset joutuvat jäämään kuukautisten takia pois koulusta ja työstä. – Kerroin, että meillä on tuote, jolla ongelmia voidaan taklata.

Lunetten perustaja ja toimitusjohtaja Heli Kurjanen matkasi syyskuun lopulla New Yorkiin YK:n päämajaan puhumaan ja keskustelemaan seksuaali- ja lisääntymisterveyden ja -oikeuksien merkityksestä naisten taloudellisessa voimaantumisessa.

Tapahtuman järjesti YK:n yleiskokouksen avausviikolla Suomen ulkoministeriö, ja Heli Kurjasen kutsui mukaan ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen.

Kurjasen seura oli korkeatasoista, sillä keskustelemassa oli muun muassa Costa Rican varapresidentti. Puheenvuoroja kuultiin monesta valtiosta ympäri maailman.

– Kyllähän se jännitti, kun kuulijoina on valtioiden päämiehiä ja korkeita virkamiehiä, mutta olen saanut hyvää palautetta siitä, että keskustelu oli selkokielistä. Työkieleni on muutenkin pääasiassa englanti, Kurjanen juttelee.

Mikä oli Heli Kurjasen viesti kuulijoilleen? Lue tämän päivän lehdestä.