Yhteiskoululla tutkitaan sisäilman laatua ja korjataan rakenteita – Koulun toiminta rakennuksessa jatkuu toistaiseksi normaalisti

Kati Pääkkönen 06.02.2020 12:13 | Lähetä palautetta artikkelista
Yhteiskoululla tehdään lisäselvityksiä sisäilmasta ja rakenteista. Ongelmia on havaittu erityisesti A-siivessä. Tutkimuksessa ilmeni, että maaperästä aiheutuu rakennukseen kosteusrasitus ja alapohjarakenteissa on korjaustarpeita. Kuva Anne Kotipuro.

Oriveden yhteiskoulun A-siivessä on tutkittu sisäilmaa. Tutkimuksessa ilmeni, että maaperästä aiheutuu rakennukseen kosteusrasitus ja alapohjarakenteissa on korjaustarpeita. Lisäksi rakenteiden ilmatiiviyttä ja ilmanvaihtoa on korjattava.

Työterveyslääkäri on linjannut, että koulun toimintaa rakennuksessa voidaan jatkaa toistaiseksi.

Kaupungin sisäilmastotyöryhmän mukaan on syytä käynnistää tarvittavat lisätutkimukset sisäilman laadusta ja joistakin rakenteista. Lisätutkimukset ja korjaussuunnittelu aloitetaan pikaisesti. Tutkimuksessa havaitut kiireellisimmät korjaukset tehdään ensi kesänä.

Oriveden yhteiskoulun A-siipi koostuu kolmesta osasta: luokkasiivestä, liikuntasalisiivestä ja teknisen työn siivestä. Luokkasiiven alkuperäinen osa on rakennettu vuonna 1931. Luokkasiipeä on korotettu kahdella kerroksella vuonna 1955 kaksikerroksisen liikuntasalisiiven rakentamisen yhteydessä. Teknisen työn pääosin yksikerroksinen siipi on rakennettu kohteessa vuonna 2000 tehdyn peruskorjauksen yhteydessä.

Kuntotutkimuksen tuloksia on kerrottu koulun henkilökunnalle ja lähetetty koululaisten vanhemmille tiedote Wilman kautta.

Jotta mahdolliseen oireiluun voidaan tarvittaessa reagoida, henkilökuntaa ohjeistetaan olemaan tarvittaessa yhteydessä omaan työterveyshoitajaan tai -lääkäriin. Oppilaita tai heidän huoltajiaan ohjeistetaan olemaan yhteydessä kouluterveydenhuoltoon, jotta tieto mahdollisesta oireilusta välittyy sisäilmastotyöryhmälle.