Villasukkajuoksun päämatkan voitto meni Tampereelle – kaupunginhallitus tuuletti joukkuekisassa

Juha Jäntti 26.01.2019 17:20 | Lähetä palautetta artikkelista
Jussi Viljanen tuuletti villasukkajuoksun joukkuekisassa kaupunginhallituksen voitokkaan joukkueen ankkurina.

Tampereen Maratonklubin riveissä ratajuoksijana kilpaileva Joonas Kuisma voitti villasukkajuoksun SM-kisojen päämatkan. Paltanmäen maastoon tehty 6 kilometrin lenkki taittui hiukan alle 28 minuutissa.

Villasukkajuoksu oli miehelle kisamielessä uusi tuttavuus. Hän haki tuntumaa muutamalla villasukkalenkillä ennen kilpailuviikonloppua.

– Minulla on kokemusta paljasjalkatossujen käytöstä juoksulenkeillä, ja verryttelen juoksuradoilla usein ilman kenkiä. Villasukkajuoksu ei ollut kovin erilainen kokemus.

Juoksu sujui Kuisman mielestä yllättävänkin hyvin. Hankalinta oli pysyä pystyssä kapealla uralla. Koska uran pohja oli melko pehmeä, kenkä ei olisi antanut lisävauhtia.

Matkan kakkoseksi rutisti huippusuunnistajana tunnettu Jämsän Merja Rantanen. Kolmas oli Eero Markkila Kurikasta.

Joukkuekisan voiton vei Oriveden kaupunginhallituksen tiimi. Mukana olivat Simo Ripatti, Matti Koppanen, Touko Sikala ja Jussi Viljanen.

Tapahtumassa oli paikalla myös vannoutuneena villasukkajuoksijana tunnettu  Juha Mieto, joka osallistui joukkuekilpailun parhaan kisa-asun valintaan. Punahilkka-sadun hahmot ratkaisivat voittajaksi Oriveden Eläkkeensaajien ryhmän.

Historian ensimmäinen villasukkajuoksun SM-tapahtuma houkutteli paikalle 347 kisailijaa ja hyvänlaisen joukon yleisöä. Osin leikkimieliseenkin joukkuekisaan osallistui 32 joukkuetta.

Kilpailun yksilölajeina olivat 3 ja 6 kilometrin juoksut sekä seniorisarja lyhyellä 200 metrin kenttäradalla. Lapset kisailivat myös lyhyellä matkalla kolmessa eri ikäkausisarjassa. Oma sarjansa oli myös keppihevosjuoksijoille.

Lue lisää villasukkajuoksun SM-kisoista 30.1. ilmestyvästä numerostamme.