Villaisia fantasioita

Oriveden Sanomat 03.01.2019 14:31 | Lähetä palautetta artikkelista

Aamuyöllä, kun uni karkasi silmistä, oli otollinen aika konstapylkkäsmäisille sinisille ajatuksille. Minä en tietenkään niin suurellisia, maailmankaikkeudellisia ajattele kuin Konsta Pylkkänen, mutta jokainen tavallaan, kuten eräs muurahainen.
Muurahainen makasi ketarat pystyssä maantiellä ja tulipa siihen ihmettelijä, joka kysyi mitä kummaa hän puuhasi. Muurahainen sanoi pitävänsä taivasta ylhäällä. Kukin tavallaan, kukin tavallaan, ajattelin minäkin.

Sain sellaisen ajatuksen, että myös minä, vaatimaton orivesiläinen eläkeläinen, voin osaltani auttaa alkanutta juhlavuottamme tulemaan ikimuistettavaksi tarjoamalla muutaman idean. Kun meillä kerran pidetään Villasukkajuoksun SM-kisat, niin voisimme samalla hiihdellä parketilla sukkasillaan, kun kerran Mietaakin tulee.
Pidetään kunnon villasukkabileet kaiken ikäisille. Paikkana voisi olla liikuntahalli, tai vallataan Opisto! Kun meitä mummoja on kaupunki pullollaan ja neulottuja villasukkia nurkat väärällään, niin pääsymaksu tansseihin olisi tietenkin kohtuuhintaiset villasukat. Joka kymmenes sukkien ostaja saisi valita itselleen sopivan tanssiparin. Ei toki koko illaksi, kohtuus kaikessa.

Koska mummot ovat jo osuutensa tehneet sukkia valmistamalla, niin sukkamyyntiin ajattelin hieman nuorempaa naisväkeä. Järjestetään Villasukkamissikilpailut.
Missikandidaatit voisivat kaupitella sukkia tanssipaikan ovella. Mietaa saisi valita mieleisensä missin. Kenties tätä kautta saataisiin kaupungille kuuluisa vävy ja saataisiin yksi sinkku vähemmäksi.
Orkesteria en vielä osaa ehdottaa, kun Pentti Oskari Kangas ja Seitsemän seinähullua eivät taida enää keikkailla. Jos ei muuta keksitä, niin kaupunginjohtaja oivana soittomiehenä voisi koota mukavan bändin.

Musiikista puheen ollen järjestetään tietysti karaokekilpailut. Miehille Orikaraoke- ja naisille Tammakaraokekilpailu. Pikkuvarsoille tietysti ihan ikioma kisa.
Voisin suostua tuomariston puheenjohtajaksi, jos tuomaristoon saataisiin mukaan muutama entinen tangokuningas, nimiä mainitsematta. En kuitenkaan tarkoita Sillanpäätä, hänethän olemme jo kertaalleen hylänneet.
Ajattelin hyvänä vaihtoehtona kuninkaallisille Antti-satasalamaa-Tuiskua. Mikrofonin päälle näppärät näprääjät tietysti kutovat tai virkkaavat suojuksen, kuten telkkarissakin näyttää olevan muotia. Näppärät Näplääjät olisi muuten aika hyvä nimi jollekin käsityöporukalle tai muille näprääjille.

Joku on jo varmaan keksinyt minua ennen, että valitaan kaupungille oma Ori, joka edustaa miespuolista väestöä. Riittää, kun on komea, älykäs ja supliikkimies. Muut orin ominaisuudet unohdamme. Ehkä valinnasta tulisi vuosittainen perinne, kuten joulupukin valinnasta.
Tarjoan nämä ideat omalle kaupungilleni 150-vuotislahjaksi, ihan ilmaiseksi. Kiitos riittää.

 

Marja Alatatalo