Viimeinen Lestikierros päättyi, Liikutaan yhdessä jatkaa

Juha Jäntti 10.01.2020 15:42 | Lähetä palautetta artikkelista
Jumppaa ja koripallon heittoharjoituksia oli Lestikierroksen päätöstapahtuman ohjelmassa.

Osapuilleen 40 vuoden ikään ehtinyt liikuntatapahtuma Lestikierros sai päätöksensä torstaina, kun vuoden 2019 Lestikierroksen osallistujamitalit jaettiin. Tänä vuonna ei ole enää Lestikierrosta, mutta sen sijaan kaupunkilaisia kutsuu liikkumaan uusi tapahtumakokonaisuus Liikutaan yhdessä.

– Päätimme, että emme enää jatka Lestikierrosta, koska sen osallistujamäärä on ollut laskussa. Haluamme kuitenkin innostaa ihmisiä liikkumaan, jatkossa vain uudenlaisten tapahtumien kautta, vapaa-aikaohjaaja Petteri Lähteenmäki kertoi Lestikierroksen päättäjäistunnelmissa.

Liikuntahallille kokoontui parinkymmenen osallistujan joukko pieneen sisäliikuntatuokioon ennen kuluneen kauden mitalien jakoa. Lestikierroksen liikuntariennot päättyivät kevyeen jumppaan, johon oli yhdistetty kaikille sopiva muistipeli. Onnistumisen iloa kertyi myös koripallorastilla, jossa kisailtiin heitettyjen korien määrästä.

 

Muistipeli tarjosi aivojumppaa kaikenikäisille. Kortteja tutkailevat Elias, Henna, Jaakko ja Valtteri Mäkiranta.

Mitalin sai 23 Lestikierrokseen osallistunutta. Palkinnon saannin edellytyksenä oli osallistuminen vähintään neljään osatapahtumaan. Nuorin palkittu oli 2-vuotias, ja varttuneimmalla oli ikää 81 vuotta.

Perinteinen Lestikierros oli Oriveden kaupungin liikuntapalveluiden järjestämä terveys- ja kuntoliikuntatapahtumien sarja. Se koostui vuosittain seitsemästä osatapahtumasta. Lajeina olivat osin lajeja yhdistellen luistelu, kelkkailu, mäenlasku, hiihto, laskettelu, lumikenkäily, suunnistus, ulkoliikunta, pyöräily, rullaluistelu, lenkkeily, luontopatikointi, melonta, sisäliikunta ja vesiliikunta.

Useimpiin lajeihin oli mahdollista osallistua kunkin liikuntamuodon teemaviikon aikana omatoimisesti liikkuen tai osallistumalla ohjattuihin tapahtumiin. Kullekin ikäryhmälle oli määriteltynä vähimmäisaika, joka vaadittiin suorituksen kirjaamiseksi.

Kierroksella oli vielä vuonna 2017 viitisenkymmentä osallistujaa. Määrä putosi vuodelle 2018 alle puoleen, kun pitkään mukana ollut Karpinlahden koulu jäi pois. Viime vuosi ei tuonut kaivattua lisäystä osallistujamäärään.

 

Kuka kahmaisee pallon itselleen?

Liikutaan yhdessä on kaupungin uusi liikunnallinen tapahtumakokonaisuus. Se koostuu neljästä erilaisesta tapahtumasta, joilla kaikilla on oma teemansa. Kohderyhmänä ovat kaikenikäiset ja -kuntoiset kaupunkilaiset.

Osatapahtumissa ei kirjata osallistumisia tai suorituksia, eikä tapahtumiin liity Lestikierroksen tapaista vuotuista palkitsemista.

Tämän vuoden tapahtumakierros alkaa sisäliikuntapäivällä liikuntahallilla perjantaina 21. helmikuuta. Päivä alkaa yhteisellä aamujumpalla isossa salissa. Sen jälkeen hallilla pyörii useita lajiryhmiä yhtä aikaa. Tarjolla on ainakin kuntosaliharjoittelua, erilaisia pallopelejä ja jumppia. Tapahtuma on kaikille maksuton, eikä se vaadi ilmoittautumista ennakkoon.

Frisbeegolf on vuorossa 14. toukokuuta. Rovastinkankaalla on mahdollisuus tutustua lajiin ja kokeilla pelaamista 9-väyläisellä radalla. Myös lyhyempikin reitti on tarjolla. Tapahtuma on maksuton.

Patikkaretki järjestetään Ruoveden kunnassa sijaitsevalle Siikanevalle 28. elokuuta. Siikaneva on Pirkanmaan laajin yhtenäinen suoalue. Se on myös maakunnan tärkein soidensuojelualue. Retkelle on maksuton bussikuljetus kaupungintalolta. Tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen.

Syksy tuo tarjolle useampiakin uintitapahtumia. Lapsille on uimahallidisco 30. lokakuuta. Vesiliikuntapäivä järjestetään 4. joulukuuta. Perinteinen kynttiläuinti on vuorossa 18. joulukuuta.

 

Raili Vilposen heitto hipoo koria, vapaa-aikaohjaaja Petteri Lähteenmäki laskee tehdyt korit.