Vielä ehtii savusaunaan, Tilsan työpajaan tai grafiikan kurssille

Oriveden Sanomat 08.08.2019 11:58 | Lähetä palautetta artikkelista
Ilona Raipalan työpajassa tehtiin jo aiemmin kesällä grafiikkaa, nyt on vuorossa kolmipäiväinen grafiikan viikonloppukurssi. Kuva Mirja Tukiainen.

Purnun kiitelty Lumous-näyttely on jokapäiväisesti auki sunnuntaihin 11.8. asti. Asahia voi harrastaa rantakentällä vielä perjantaina 9.8. kello 12–13. Samoin savusaunavuorot jatkuvat perjantaihin 9.8. saakka. Sen jälkeen sekä näyttely että savusauna ovat tilattavissa ryhmille 25.8. asti.

Kauden viimeisen työpajan vetää Jukka Tilsa lauantaina 10.8. kello 12-15 lapsille vanhempineen. Jukka Tilsan johdolla voi ideoida ja piirtää sarjakuvia. Luonnostelun ja puhtaaksipiirtämisen lomassa mietitään sujuvan kerronnan niksejä ja opitaan kikkoja, joilla piirrostyö saadaan sujumaan entistäkin sutjakammin.

Elokuun viikonloppuna 16.–18.8. voi tehdä luovaa ja värikästä grafiikkaa taidegraafikko Ilona Raipalan johdolla. Viikonloppukurssilla voi kokeille monotypiaa, kuivaneulaa, cardorundumia ja collagrafiaa. Tekniikoita voi myös yhdistellä samaan työhön. Purnun luonnosta ja taiteesta inspiraatiota saaden voi tehdä kokeiluja rennolla kädellä.
Aikaisempaa kokemusta grafiikan tekemisestä ei tarvitse olla, kunhan on kuvantekemisen iloa ja uteliaisuutta! Ilona Raipala on pitänyt tänä kesänä Purnussa jo grafiikan työpajat sekä lapsille että aikuisille. Innostava opettaja rohkaisi myös ensikertalaisia teknisesti haastaviin työprosesseihin, ja kokeilujen tuloksena syntyi häkellyttävä määrä grafiikan lehtiä.

Tämän kesän Lumous-näyttely on saanut poikkeuksellisen paljon positiivista palautetta! Berit Talpsepp-Jaanisoon veistokset yhdessä Ola Kolehmaisen Pyhiä tiloja-valokuvasarjan kanssa muodostavat vaikuttavan tilakokemuksen. Sami van Ingenin Polte on pakahduttava, tunteisiin vetoava video.

Kati Immosen, Lauri Laineen ja Kristiina Uusitalon maalauksissa näkyvät sekä vahvat että herkät sävyt.
Emma Rönnholmin ja Salla Vapaavuoren Mielipidepalsta rehottaa sisäpihalla täysin eri näköisenä kuin avajaisten aikoihin, ja kerää aina ympärilleen kiinnostuneita katsojia. Veikko Björkin Lada ja Kalle Lampelan neuvostotyöläisistä taidokkaasti piirtämät teokset vievät aikaan, jolloin sosialistinen tulevaisuus näytti vielä ruusuiselta.
Paavo Halosen esinekollaasit taideriihessä muodostavat yllättävän harmonisen kokonaisuuden Aimo Tukiaisen veistosten kanssa.

Viimeinen SuviSoi-yhteislaulutilaisuus järjestettiin elokuun alussa. Juontajana toimi Ilkka Hjerppe, ja mukana olivat SuviSoi-bändi ja -laulajat. SuviSoi –yhteislaulua voi vielä kuulla Orivesi150 -pääjuhlassa.

Työväen Eetu – kertomus Eetu Salinin elämästä –näytelmän esitys Purnussa perjantaina 9.8. on peruttu.