Viekö tie Pukalaan?

Oriveden Sanomat 07.08.2019 10:23 | Lähetä palautetta artikkelista
Marko Vainio esittelee kartasta heidän kanooteilla kulkemaansa reittiä. Aleksi Lattunen, Sohvi Vainio ja Marjanne (nimi korjattu) Vainio tarkkailevat vieressä. Kuva Juha Jäntti.

– Ajan aina harhaan. Olemme käyneet täällä monta kertaa, ja tämä on kolmas kerta peräkkäin, kun olemme yötä Roninmaan laavulla. Navigaattori ohjaa väärään suuntaan, enkä ikinä muista sitä, paljastaa Roninmaan laavulta lähdössä oleva Kristiina Härkönen.

Pukalaan vievä tie haarautuu muutaman kerran, ja yhdessä kohtaa navigaattori opastaa petollisesti umpikujaan, josta toki jalan saattaisi silti löytää perille.

Pukalaan pääsee toki muutenkin kuin tietä pitkin. Roninmaan laavun viereisessä saaressa kohtaamme melomalla paikalle tulleen tamperelaisen perheen.
– Käyn täällä usein. Noin joka toinen vuosi. Kerran ehkä tulin autolla, muuten kanootilla, kokenut Pukalassa kävijä, Marko Vainio ilmoittaa.

Samalle saarelle ovat myös löytäneet Anniina Saarnio ja hänen kummipoikansa Jyri Kyllönen. Anniina oli jättänyt autonsa Siitinjärven läheisyyteen, josta kaksikko oli kävellyt Roninmaalle.
– Kyllä kaipasimme enemmän opasteita matkalla. Alkumatkalla varsinkin oli vaikeaa tietää, olimmeko oikealla polulla. Polku oli puskautunut pahasti. Viime kerralla oli sama ongelma, mutta olen kerran aikaisemmin tullut tänne Siitinjärveltä, niin osasin kuitenkin reitin, Anniina miettii.

Lue lisää Pukalasta ja sinne löytämisestä tämän päivän lehdestä!

Anna Weckström