Vesiverkko vuotaa Oriveden keskustassa

Esa Keskinen 11.07.2016 17:33 | Lähetä palautetta artikkelista
Oriveden Kössintien ja Niementien alueella etsittiin viime viikolla vesivuotoa tuloksetta. Vettä on tulvinut läheisen omakotitalon kellariin ja vanhaan pihakaivoon. Mika Suikki ja Sami Kurjanen asentavat uutta venttiiliä montun pohjalla ja Seppo Kukkasniemi opastaa kuopan reunalla.

Oriveden keskustassa etsitään vuotoa vesiverkostosta. Vettä vuotaa putkistosta tällä hetkellä noin 2,5 kuutiota tunnissa.

Putken vuotokohtaa etsittiin tuloksetta viime viikolla Kössintien ja Niementien alueelta. Maanantaina uusien venttiilien asentamisen jälkeen huomattiin, että vuoto ei ole alueella. Virtausmittareita seurataan nyt uudelleen ja venttiilien kuuntelemista jatketaan uusien arvioiden valossa.

– Seuraavaksi tutkimme Anttilantien linjan. Tarvittaessa koko Keskustien ja rautatien välinen alue pitänee rajata tutkittavaksi, Seppo Jokinen Oriveden kaupungilta kertoo.

Vuoto on huomattu virtausmittareista. Virtauksista ei kuitenkaan pysty sanomaan missä vuoto on tai onko niitä yksi iso vai useampi pieni. Vuotoalueen jäljille vesihuollon vei Kössintiellä kiinteistön kellariin tulvinut vesi.

Nyt epäillyn vuotavan linjan varrelle asennetaan uusia venttiilejä tasaisin välein. Näin putkiin voidaan päästää vettä halutussa järjestyksessä ja havainnoida miltä väliltä vesi mahdollisesti vuotaa.

– Pyrimme rajaamaan mahdolliset vuotavat pätkät lyhyemmiksi ja paikantamaan vuodon, Jokinen avaa.

Oriveden keskustataajaman asemakaava-alueella on kunnostamisen tarpeessa noin 11,5 kilometriä vesiverkkoa. Lisäksi 7,4 kilometriä viemäreitä odottaa uusimista.

Putkien ylläpito ja huolto ovat kuntien vastuulla.

– Vikojen etsiminen ja korjaaminen tulee kalliiksi. Kriittisiä kohteita tulisi päästä uusimaan, Jokinen pohtii.

 

Lue laajemmin aiheesta keskiviikon Oriveden Sanomista.