Verottajan tulkinta muuttui, raveihinkin pääsee nyt kulttuuriseteleillä

Oriveden Sanomat 03.05.2019 10:07 | Lähetä palautetta artikkelista

Jokimaan ravirataa hallinnoiva Lahden Hevosystäväinseura ja Suomen Hippos ovat hakeneet verottajalta tulkinnan muutosta kulttuurisetelien käytöstä ravitapahtumiin. Aiemmin ravitapahtumat on tulkittu kaupalliseksi tapahtumaksi, jollaisiin ei kulttuuriseteleitä ole saanut käyttää. Muut urheilutapahtumat ovat olleet tulkinnan mukaan kulttuuritapahtumia.

– Asiakkailta on tullut paljon kyselyjä, miten kulttuuriseteleillä voisi maksaa Kuninkuusravien pääsylippuja, Jokimaan raviradan toimitusjohtaja Tomi Himanka taustoittaa.

– Ongelmana oli, että verottajan tulkinnasta johtuen kulttuurisetelien ylläpitäjä Smartum ei hyväksynyt ravitapahtumia kulttuuritapahtumien joukkoon. Ravit tulkittiin messutapahtumiksi, jolloin kyse oli kaupallisesta toiminnasta, eivätkä kulttuurisetelit käy niihin maksuvälineiksi, Himanka huomauttaa.

Muut urheilutapahtumat ovat olleet tulkinnan mukaan kulttuuritapahtumia.

Jotkut jälleenmyyjät ovat tähänkin asti hyväksyneet kulttuurisetelit ravitapahtumien lippujen maksuun, mutta silloin on kyse ollut virheellisestä toiminnasta.

Suomen Hippos ja Lahden Hevosystäväinseura yhdessä hakivat verottajalta ennakkopäätöksen, jonka perusteella Smartum muutti tulkintaansa niin, että nyt myös ravitapahtumat lasketaan kulttuuritapahtumiksi. Kuninkuusravien liput ovat sopimusteknisistä syistä myynnissä Ticketmasterilla ainoastaan verkkokaupassa, jossa kulttuuriseteleitä ei voi käyttää maksuvälineenä. Nyt lippuja voi kuitenkin ostaa suoraan Jokimaan raviradalta.

– Heti kun päätös saatiin, niin Jokimaan ravirata hakeutui itse Smartum -setelien vastaanottajaksi. Eli tästä lähtien meidän tapahtumiin, kuten Suur-Hollolaan ja Kuninkuusraveihin, voi ostaa lippuja kulttuuriseteleillä tai Smartumin kortilla suoraan meiltä, Himanka kertoo.

Raviradan edustajat jalkautuvat myös kesän suuriin ravitapahtumiin, kuten Finlandiaan, Kymi GP:hen, Suur-Hollolaan ja St.Micheliin, sekä kesäraveihin ainakin Riihimäelle 2.6. ja Kausalaan 9.6. Jokimaalta lippuja voi ostaa aina ravien aikana tai toimiston aukioloaikoina toimistosta. Lipun ostaminen ennakkoon ei ole pakollista, sillä Kuninkuusravien pääportin lipunmyyntipisteessä voi maksaa lippunsa kulttuuriseteleillä myös tapahtuman aikana.

Kulttuuriseteleillä voi maksaa ainoastaan ravilippuja. Mikäli kyseessä on paketti, johon sisältyy ruokailu, kuten vaikka VIP-lipuissa, eivät kulttuurisetelit kelpaa maksuvälineeksi.