Veroilmoituksen määräpäivät lähestyvät

Oriveden Sanomat 03.05.2019 18:19 | Lähetä palautetta artikkelista

Veroilmoituksen täydentämisen määräpäivät lähestyvät. Jos veroilmoitukseen on tarve tehdä täydennyksiä, osan palkansaajista ja eläkeläisistä pitää toimia viimeistään tiistaina 7. toukokuuta. Lopuilla määräpäivä on joko 14.5. tai 21.5.

Verohallinto suosittelee tietojen täydentämistä OmaVero-palvelussa. Tavoitteena on, että yli 60 prosenttia täydennyksiä tekevistä ilmoittaisi tiedot verkossa. Sähköinen asiointi säästää niin yhteiskunnan rahoja, luontoa kuin asioivan omaa aikaa.

Oman määräpäivän voi katsoa kotiin tulleelta esitäytetyltä veroilmoitukselta tai OmaVerosta. Esitäytetyt veroilmoitukset ovat tulleet suomalaisille joko postitse tai sähköpostiin ilmoituksena, että veroilmoitus löytyy nyt OmaVerosta. Sähköposti-ilmoituksen ovat saaneet henkilöt, joilla on käytössään sähköinen viranomaisasiointi eli Suomi.fi-viestit.

Tänä vuonna Verohallinnon tavoitteena on ollut vähentää lähetettävän paperin määrää.

– Veroilmoituksen on voinut halutessaan saada ensimmäistä kertaa vain sähköisesti. Noin 200 000 suomalaista, jotka olivat ottaneet maaliskuuhun mennessä käyttöön Suomi.fi-viestit, ovat saaneet esitäytetyn veroilmoituksen saapumisesta tiedon vain sähköpostiin. Niille, jotka saivat veroilmoituksensa paperipostissa, emme lähettäneet automaattisesti palautuskirjekuoria. Esimerkiksi viime vuonna yli neljälle miljoonalle kirjekuorelle ei ollut lainkaan käyttöä, viestintäpäällikkö Nilla Hietamäki Verohallinnosta sanoo.

Suurin osa suomalaisista on tyytyväisiä saamaansa esitäytettyyn veroilmoitukseen, eikä heidän tarvitse täydentää tietoja. Viime vuonna veroilmoitustaan täydensi 1,45 miljoonaa henkilöä. Verkossa heistä toimi lähes 60 prosenttia.
Kolmella neljästä esitäytetyn veroilmoituksen tiedot eivät vaatineet täydennystä.

 

Apua Vero.fistä ja chatistä

  • Sivulle vero.fi/veroilmoitus on koottu ohjeita ja neuvoja veroilmoituksen tekoon ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.
  • Vero.fistä löytyy myös kuva- ja video-ohjeita OmaVeron käyttöön.
  • Verohallinnon asiakasneuvojat vastaavat chatissä kysymyksiin toukokuussa arkisin myös virka-ajan jälkeen.
  • OmaVerosta löytyvä chat on auki arkisin 2.–21.5. klo 9–19.