Valtakunnallista Demokratiapäivää voi seurata Järjestöjen talolla

Oriveden Sanomat 07.10.2019 16:14 | Lähetä palautetta artikkelista

Vuosittain järjestettävää valtakunnallista Demokratiapäivää voi kokoontua seuraamaan Oriveden Järjestöjen talolle, Latokartanontie 2, keskiviikkona 9. lokakuuta. Tilaisuus välitetään etäyhteydellä klo 9.30–12.30. Kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita Osallistuva Orivesi -hankkeen järjestämään striimaukseen.

Ohjelma käynnistyy tilaisuuden avauksella kello 9.30. Avaussanat lausuu Suomen Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Reina ja juontajana toimii Ylen toimittaja Jussi-Pekka Rantanen.

Aamupäivän aikana kuullaan puheenvuoroja ja yhteiskeskustelua muun muassa kansalaisten osallistumisesta, kansalais- ja kuntalaisaloitteista sekä kunnanvaltuutetusta kansanedustajana.
Tilaisuudessa puheenvuoron pitää myös vuoden valtuutettu Hilkka Kemppi. Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero jakaa vuoden demokratiatunnustukset.

Demokratiapäivän järjestävät Kuntaliitto, valtiovarainministeriö ja oikeusministeriö. Tilaisuus pidetään nyt seitsemättä kertaa. Paikan päälle Helsingin keskustakirjasto Oodiin kokoontuu kuntien luottamushenkilöitä ja viranhaltijoita, valtionhallinnon edustajia sekä kansalaisyhteiskunnan edustajia.