Vahva torjuntapeli oli OrPon voiton avain

Juha Jäntti 16.03.2019 21:12 | Lähetä palautetta artikkelista
OrPon torjuntapeli oli vahvaa lauantaisessa puolivälieräottelussa. LP Kangasalan Jutta Riikosen lyönti kilpistyy OrPon Shannon Duganin käsiin. Myös Netta Rekola on mukana torjunnassa.

OrPo sai lauantaina ratkaisevan kolmannen puolivälierävoiton LP Kangasalasta naisten lentopalloliigassa. Kun aloitusten nosto ja hyökkäyspeli ontuivat, OrPon aseena oli tiivis torjunta. Ottelu oli tiukempi kuin 3–0 (25–20, 25–22, 25–23) -erälukemista voisi päätellä.

OrPo sai ottelussa vauhdin päälle heti alusta alkaen. LP Kangasalan peli takkuili lähes koko ensimmäisen erän ajan. Vieraat saivat juonesta kiinni toisessa erässä, joka oli jo tasaisempaa taistelua.

Kakkoserä näytti menevän hyvää kyytiä LP Kangasalalle, kun Vilma Ruuska ja Taija Tikka saivat syötöillään OrPon vastaanoton täysin sekaisin. OrPo kuittasi kuitenkin pahimmillaan neljän pisteen takamatkan, tuli tasoihin Erica Handleyn syöttövuorolla ja pysyi sen jälkeen hienoisesti edellä erän loppuun asti.

OrPon hyökkäyksistä oli paras terä osin kadoksissa silloinkin, kun aloitus nousi hyvin passarille. Joukkue sai kuitenkin torjuntansa hyvin kohdalleen, mikä piti vierasjoukkueen hyökkäykset riittävän hyvin kurissa. OrPo sai ottelussa 12 torjuntapistettä, joista 6 tuli kolmannessa erässä.

LP Kangasalan libero Tiiamari Sievänen oli vahvalla pelipäällä. Hän nosti 10 aloitusta ja teki vain yhden virheen. Kokonaisuutena vierasjoukkue oli aloitusten nostossa parempi.

OrPon valmentaja Apostolos Oikonomou totesi ottelun jälkeen, että cupin voitto oli joukkueelle tärkeä käännekohta. 

– Uskon, että olisimme voittaneet, vaikka LP Kangasalan Nikki Taylor olisi päässyt kentälle. Joukkueemme pystyy nyt pelaamaan vahvalla otteella. Olen tästä ylpeä, varsinkin kun OrPo on liigan suomalaisin joukkue. Meillä on vain 3 ulkomaista pelaajaa.

OrPo jatkaa välieräotteluihin LP Viestiä vastaan. Oikonomou korostaa, että joukkueen on pelattava rennosti. Se lähtee peleihin myös päättäväisenä taistelemaan voitosta.

LP Kangasalan valmentaja Arttu Keränen arvioi, että Nikki Taylorin loukkaantuminen ja poissaolo ratkaisupeleistä vei tilanteen ennakoitua kireämmäksi. 

– Kun OrPo sai nyt kolme perättäistä voittoa, se osoitti selvästi olevansa tällä kertaa meitä parempi joukkue.

Vuosi sitten joukkueet kohtasivat samalla tavoin puolivälierissä. Tuolloin LP Kangasala vei ottelusarjan puhtaasti 3–0.

OrPon ensimmäinen välieräottelu LP Viestiä vastaan pelataan Salossa torstaina 21.3 alkaen kello 18.30. LP Viesti saapuu Orivedelle lauantaina. Ottelu alkaa kello 17.