Uusi hirsinen päiväkoti Orivedelle

Kati Pääkkönen 26.11.2019 15:50 | Lähetä palautetta artikkelista
75-paikkainen päiväkoti kattaa jatkossa noin 33 prosenttia Oriveden varhaiskasvatuksesta. Mediset Hoivarakentajat oy:n ja Pilke päiväkodit oy:n havainnekuva Oriveden Riihitielle rakennettavasta hirsisestä päiväkodista.

Oriveden kaupunginvaltuusto päätti maanantaina, että Oriveden asemanseudulle, Riihitie 4:ään, rakennetaan uusi 75-paikkainen päiväkoti. Hirsisen päiväkotirakennuksen toteuttaa Mediset Hoivarakentajat oy. Tiloihin tulee toimijaksi palvelusetelimallilla Pilke päiväkodit oy.

– Yksityinen palvelusetelipäiväkoti monipuolistaa ja nykyaikaistaa Oriveden varhaiskasvatuspalveluja. Yksityisestä perhepäivähoidosta on jo saatu hyviä kokemuksia. Tavoitteena on saada lapsille ja työntekijöille turvalliset, tarkoituksenmukaiset sekä pedagogisesti toimivat tilat, kertoo Oriveden kaupungin kasvatus- ja opetusjohtaja Mia Mattila.

Liikuntaan ja luontoon painottuva palvelusetelipäiväkoti voisi aloittaa toimintansa elokuussa 2021. Huoltajat voivat valita, käyttävätkö palveluseteliä vai kunnallista varhaiskasvatusta.

Mattilan mukaan yksityisen päiväkodin toiminnan pitää olla laadukasta, jotta huoltajat haluavat käyttää sen palveluita. Jos huoltaja ei valitse yksityistä päiväkotia, kunta järjestää varhaiskasvatuksen omana tuotantonaan.

Palvelusetelipäiväkotiin ohjaudutaan huoltajan toiveen perusteella. Kaupunki valvoo yksityisen palveluntuottajan toimintaa.

Perhepäivähoitopaikkojen kysyntä on laskenut myös Orivedellä. Osana palveluverkon uudistamista kunnallisesta perhepäivähoidosta luovutaan asteittain eläköitymisen myötä.

Lue lehdestä 27.11. muun muassa siitä, millaista keskustelua valtuusto kävi päiväkodista.