Umbertontiellä uusi kirpputori

Esa Keskinen 27.07.2016 12:22 | Lähetä palautetta artikkelista
Umbertontielle entisen kenkätehtaan alakertaan on avattu uusi kirpputori. Sitä pyörittää kiinteistön omistava Kari Kaustara (kuvassa ovella puhelin kädessä).

Orivedellä on avautunut uusi kalusteisiin ja käyttöesineisiin keskittynyt kirpputori. Kirpputori toimii Kiikanmäessä Umbertontie 3:ssa, entisen kenkätehtaan alakerrassa.

Umbertontien kirpputoria pyörittää kenkätehtaan kiinteistön nykyisin omistava Kari Kaustara. Työntekijänä on mukana myös Kaustaran poika Arttu Kaustara.

Kirpputorilla on tarjolla designiä, esimerkiksi Alvar Aaltoa, Arabiaa ja Yrjö Kukkapuroa. Kalusteiden ja lasiesineiden valikoima on kirpputoriksi laaja, vaatteita on tarjolla vähemmän. Myös taideteoksia on esillä myytävänä.

Kirpputori on avoinna torstaista lauantaihin. Arkena kirppari on auki kahdestatoista kuuteen ja lauantaisin kymmenestä kahteen.

 

Kirpputori on toiminnassa toistaiseksi.

– Kirpputori on auki ainakin loppukesän ajan syyskuuhun asti. Silloin Arttu palaa opiskelemaan Jyväskylän yliopiston liikuntalääketieteelliseen, Kari kertoo.
Kaustara aikoo jättää option auki kirpputorille sen mukaan, miten homma lähtee toimimaan.

Kyseessä onkin eräänlainen pop-up, jonka myytävät tuotteet ovat peräisin Kaustaran Ostosuora-firman varastoista.

Ostosuora myy käytettyjä ravintola-, baari-, toimisto- ja hotellikalusteita sekä yrittäjille että yksityisille asiakkaille.

Yrityksen toimialaan kuuluu myös konkurssipesien myyminen. Lisäksi se on mukana huutokauppatoiminnassa.

Tämän ansiosta kirpputorilla on myynnissä hyväkuntoisia ja lähes käyttämättömiä esineitä sekä jännittäviä kuriositeetteja, kuten vanhoja nahkasalkkuja tai keittiötarvikkeita.

 

Anni Koppanen ja Päivi Koppanen olivat tulleet tarkastamaan uuden kirpputorin. Umbertontiellä entisen kenkätehtään tiloissa toimii kirpputori loppukesän ajan. Myynnissä on paljon kalusteita ja käyttöesineitä. Koppaset ihastelivat tyylikästä kahvipannua.

Anni Koppanen ja Päivi Koppanen olivat tulleet tarkastamaan uuden kirpputorin. Umbertontiellä entisen kenkätehtään tiloissa toimii kirpputori loppukesän ajan. Myynnissä on paljon kalusteita ja käyttöesineitä. Koppaset ihastelivat tyylikästä kahvipannua.

 

Erityisempien ravintolakalusteiden ja -esineiden lisäksi juuri harvinaisemmaksi käyvät Aallon ja Artekin tuotteet ovat kysytyimpiä.

– Esimerkiksi Japani on iso kohdemaa niille. On oikeastaan aivan sama kuinka suuri määrä on tarjota Aaltoa, siellä ostetaan koko erä, Kaustara kuvailee.

Ostosuoran toiminta sijaitsee fyysisesti Umbertontiellä, mutta Kaustara toimittaa kalusteita kaikkialle Suomeen. Kaustara itse asuu Teiskon Kämmenniemessä.

– Kauppa pyörii paljon verkon kautta nykyään, ja Umbertontiellä varastoidaan. Nyt ajateltiin kokeilla tällaista kirpputorimyyntiä Orivedellä, Kaustara kertoo.