Tredu tiivistää toimitilojaan, Orivesi ja Virrat mietinnässä

Vesa Kangas 18.04.2019 15:29 | Lähetä palautetta artikkelista

Tampereen elinvoima- ja osaamislautakunta käsittelee ensi viikolla, keskiviikkona 24.4. Tredun toimipisteverkon tiivistämistä. Esityslistalla on Tampereen Koivistontien toimipisteen toiminnan siirtäminen Tredun muihin toimipisteisiin. Oriveden ja Virtain toimipisteiden osalta on tarkoitus käynnistää selvitys, jossa kartoitetaan ammatillisen koulutuksen vaihtoehtoja alueella.
Johtaja Outi Kallioinen kertoo, että Tredu joutuu tarkastelemaan kaikkia toimitiloja toimintojen tiivistämiseksi ja tilojen käytön tehostamiseksi.
– Orivedellä ja Virroilla ongelmana on alikäyttö. Toimipisteet eivät ole enää riittävän vetovoimaisia, ensisijaisia hakijoita niihin on liian vähän. Toimimme vajaalla opiskelijakapasiteetilla, mutta opettajien ja muun henkilöstön mitoitus on entisellään. Se on haastava yhtälö, Kallioinen sanoo.
Tredun talousongelmien taustalla on muun muassa ammatillisen koulutuksen valtionrahoituksen merkittävä vähentyminen koulutusuudistuksen myötä.
Orivedellä ja Virroilla järjestettävän ammatillisen koulutuksen eri ratkaisuvaihtoehtoja ryhdytään selvittämään. Selvitystyöryhmään kutsutaan edustajat Tredun omistajakunnista ja muilta alueellisen koulutuksen järjestäjätahoilta. Työn on tarkoitus valmistua 30.6. mennessä.
Oriveden kaupunginjohtaja Juha Kuusisto uskoo, että Tredun toimintaa pystytään jatkamaan ja kehittämäänkin Orivedellä. Uusia kehittämishankkeita on jo mietinnässä.
– Siitä lähdetään, että Tredu jatkaa Orivedellä. Mekin olemme vuokranneet Tredulta tiloja ROKille. Toukokuun 6. päivänä on neuvottelu, jossa mietitään ratkaisuja laajalla porukalla, Kuusisto kertoo.