Tomi-Pekka Heikkilä ampui MM-pronssille

Juha Jäntti 05.09.2018 14:30 | Lähetä palautetta artikkelista
Tomi-Pekka Heikkilä avasi pronssillaan Suomen mitalitilin ampumaurheilun MM-kisoissa Etelä-Koreassa. Kuva Ampumaurheiluliitto / Lassi Palo

Orivesiläinen Tomi-Pekka Heikkilä toi Suomen ensimmäisen mitalin ampumaurheilun MM-kisoissa Etelä-Korean Changwonissa. Hän sijoittui kolmanneksi 50 metrin liikkuvan maalin normaalijuoksuissa.

Heikkilän ensimmäinen kisalaji alkoi tiistaina hitailla juoksuilla. Hän oli tuloksellaan 295 avauspäivän jälkeen viidentenä, kolme pistettä kärjestä jäljessä.

Keskiviikon nopeat juoksut alkoivat parhaalla mahdollisella tavalla, kun Heikkilä tähtäsi ensimmäiseen sarjaan täydet 100 pistettä.

Toisen sarjan ensimmäinen laukaus oli viedä pohjan pois hyvältä suoritukselta. Osuma oli nelonen.

– Se oli tapaturma. Ote oli liian kireä, ja laukaus lähti nopeammin kuin piti. Muuten sarjat olivat ehjiä, Heikkilä totesi kisan jälkeen.

Päivän toiseen sarjaan kertyi 92 pistettä. Kolmanteen Heikkilä sai taas hyvän tuntuman päälle, ja tuloksena oli puhdas 100 pisteen sarja.

Heikkilä purki heti kilpailun päätyttyä huonon osuman tuomaa turhautumistaan. Hän uskoi pudonneensa jo mitaleilta, mutta lopulta yhteistulos 587 riitti pronssille.

– Mitali on varmaankin nyt sitten hyvä lohtu. Olen kyllä vähän pettynytkin, koska tässä oli mahdollisuus jopa mestaruuteen.

Venäjän Mihail Azarenko ja Puolan Lukasz Czapla kävivät kovan kamppailun kultamitalista. He ampuivat tuloksen 589, ja venäläinen oli lopulta uusinnassa puolalaista parempi pistein 20-19.

Muista suomalaisista Krister Holmbergin tulos oli 577 (292+285) ja Heikki Lähdekorven 573 (292+281). Heidän sijoituksensa olivat 15. ja 18.

Suomi sijoittui joukkuekilpailussa neljänneksi. Se hävisi pronssimitalit vieneelle Etelä-Korealle vain pisteen. Venäjä sai kultaa (1759) ja Ruotsi hopeaa (1756). Pohjois-Korea oli viides.