Toiminnallisia ja teemoitettuja paketteja Eräjärvelle ja vähän muuallekin

Anne Kotipuro 05.04.2019 13:54 | Lähetä palautetta artikkelista
Eräjärven matkailupaketeissa ei ole oltu ahtaan alueellisia, vaan muuan muassa Hörtsänän arboretum on päässyt mukaan. Esitteitä tutkimassa markkinointisuunnittelijat Ulpu Aho ja Niko Hildén. Kuva Juha Jäntti.

Eräjärvi ja lähiseutu Suomeen ja maailmalle -hankkeen retkipaketit ovat nyt valmiita ja varattavissa ensi kesäksi. Niitä on kaikkiaan kuusi ja bonuksena päälle vielä Polttaripäivä maalla -paketti, jonka tilaaja voi rakentaa omien mieltymystensä mukaan.
– Matkapäätöksiä tehdään pian, ja näiden kanssa mennään nyt Kotimaan matkailumessuille Tampereelle Oriveden kaupungin ja naapurien yhteisosastolle, jolla on myös monia meidän yksittäiskohteita esittelemässä toimintaansa.

Koska kysymyksessä on Eräjärven Urheilijoiden hanke, se on paketoitu pääasiassa Eräjärven kohteista. Kaikki paketit ovat myyntivalmiita ja hinnat selkeästi nähtävissä, jolloin ei tule yllätyskuluja.
Ongelmana kuitenkin on, ettei Pirkanmaan alueella ole myyntiorganisaatiota pienten yrittäjien tuotteille. Visit Tampere ei myy mitään toisin kuin vaikka Visit Lahti. Ahlmanin matkailuhankkeen kanssa on pohdittu, mitä tälle asialle olisi tehtävissä.
– Hyvä, että näitä varauksia vastaanottamaan saatiin Eky, yhteistyökumppani, joka on jo valmiiksi olemassa. Näin paketteja voidaan toteuttaa tulevinakin kesinä ja muokata jatkossa, markkinointisuunnittelija Ulpu Aho iloitsee.

– Samanlaista paketointia voisi tehdä muualtakin Orivedeltä, esimerkiksi Pukala on hieno paikka! On ihanaa, että ollaan tässä pisteessä, on luotu yhteistyötä ja konkretiaa, Ulpu jatkaa.
Yhteisen pöydän ääreen kokoonnuttiin ideoimaan porukalla ja samalla tutustuttiin toistenkin tekemisiin. Kun loppu nyt häämöttää, on mietittävä, miten tästä eteenpäin, ettei tehty työ mene hukkaan, kun kohteet jatkavat omin voimin.

Ulpu Aho palasi huhtikuun alusta entiseen työhönsä Rönnin ravintolapäälliköksi, Niko Hildén jatkaa vielä kesän yli hankkeessa. Paketteja suunnittelemassa ollut Marjo Mäkinen-Aakula on nyt hankkeesta vapaalla.
– Meillä on rekrytoinnin suhteen poikkeuksellinen tilanne, kun kaikki vanhat työntekijät jatkavat Rönnissä. Se kertoo siitä, että kausityöntekijät viihtyvät. Juhlavuotta kohti siis mennään ja mietitään, miten kehittää toimintaa. Hankkeeseen kuluu myös Rönnin lasten päivä, jossa viime kesänä vieraili noin tuhat henkeä.
Koska Eräjärvellä tapahtuu paljon pitkin kesä, Niko on kesällä osana työtään Eräjärven sometoimittaja, joka kertoo paikallisista tapahtumista niin Facebookissa kuin Instagramissa.

Lue tarkemmin pakettien sisällöstä keskiviikon 3.4. Oriveden Sanomista!