Tilausravintola aloittaa Opiston tiloissa, majoitustilaakin on pian tarjolla

Juha Jäntti 18.11.2019 14:27 | Lähetä palautetta artikkelista
Ravintola Vallesmannin omistaja Jussi Teppola tarjoaa ensi vuoden alusta lukien majoitustilaa Sointula-rakennuksessa.

Ravintola Vallesmanni siirtää tilausravintolatoimintansa ja juhlapalvelut entisen Opiston tiloihin. Yritys vuokraa käyttöönsä myös Sointula-rakennuksen, jossa on pian tarjolla majoitustilaa 32 vuodepaikan verran.

Yrittäjä Jussi Teppola olisi halunnut tuoda ravintolan toimintoja Opiston päärakennuksen keittiötiloihin ja ruokasaliin jo aiemminkin. Hanke etenee nyt, kun Pro Orivesi -osuuskunta tuli paikan omistajaksi.

– Olemme olleet jo pidempään ahtaalla nykyisissä tiloissamme, kun tilauskeittiön puolella on ollut hyvin kysyntää. Saamme nyt tilausravintolalle oman keittiön, ja paikalla on myös 150-paikkainen sali ruokailuja ja juhlatilaisuuksia varten. Valmistamme tässä keittiössä ruuat myös muualla järjestettäviä tilaisuuksia varten, Teppola kertoo.

Myös paikallisten majoituspalvelujen puute on ollut tiedossa selkeänä ongelmana. Opiston alueella eli Oriveden kampuksella sijaitseva Sointula on hyväkuntoinen majoitusrakennus, joka pystyy ottamaan vastaan yöpyjiä viimeistään tammikuulla.

Sointulassa on 18 huonetta ja 32 vuodepaikkaa. Talossa on pienet omatoimikeittiöt, ja aamiaishuoneellekin on sopiva tila olemassa.

– Perusajatus on, että tarjoamme majoitustilaa, mutta aamiainen on saatavilla vain erikseen tilattuna. Majoittujat voivat tehdä aamupalansa itse, tai he voivat käyttää keskustan kahvila- ja ravintolapalveluja.

Kampuksen rakennusten muut majoitustilat ovat Pro Orivesi -osuuskunnan hallinnassa, mutta nekin ovat tarvittaessa myös Vallesmannin käytettävissä. Kampuksella on kaikkiaan non 180 majoitushuonetta, jotka kaikki siivotaan ja kunnostetaan käyttövalmiuteen.

– Järjestämme tilauksesta erikokoisia juhlatapahtumia, joihin liittyy usein myös majoitustilan tarvetta. WRC-rallitallit ovat kesällä tärkeä asiakasryhmä niin ravintolallemme kuin majoituspuolellekin. Meille on tulijoita erityisesti nyt, kun hotellin toiminta loppui Jämsässä. Saamme vilkkaimpana aikana ainakin Sointulan majoitustilat luultavasti täyteen.

Tilauskeittiö aloittaa toimintansa heti, kun yritys on saanut hankittua tarvittavat keittiökalusteet. Joitakin keskeisiä laitteita on paikalla jo valmiina. Tapahtuma- ja juhlaruokailujen lisäksi tilauskeittiö toimittaa viikoittain noin 400 lämmintä ruoka-annosta vanhusten ateriapalvelun tarpeisiin.