Tiana Dockery tuo lisää iskuvoimaa OrPoon

Kalle Uotila 09.01.2019 11:30 | Lähetä palautetta artikkelista
Torstaina Orivedelle saapunut Tiana Dockery oli heti kuin kotonaan.

Amerikkalainen Tiana Dockery, 25-178, vahvistaa OrPon liigajoukkuetta kevätkauden. Pelaajan lyhyyttä ei tarvitse säikähtää, sillä hän kuuluu niihin jenkkipelaajiin, joilla on huikea pomppu.

Tiana tulee yleispelaajan rooliin. OrPo pyrkii saamaan peliluvat kuntoon jo lauantain Vampula-peliin.

 

Tiana Dockery on jo kokenut pelaaja. Hänellä alkaa neljäs pelikausi ulkomailla. Startti tapahtui Puerto Ricossa San Juanin joukkueessa. Kausi 2016–2017 toi Ruotsissa Hylten pelipaidassa hopeaa. Kausi 2017–2018 sujui Sveitsin Neuchatelissa. Viime syksynä hän toimi valmentajana Yhdysvalloissa Alabaman osavaltiossa.

 

Dockery on kotoisin Texasista Houstonin kaupungista. Yliopistossa hän opiskeli kommunikaatiotaitoja, joista voi olla hyötyä myös pelikentille.

 

Tiana tykkää iskeä palloa. Sen näki jo harjoitusottelussa LP Kangasalaa vastaan. Nopealiikkeinen ja napakasti lyövä pelaaja ei ole helppo pysäytettävä. Liikkuvuus ja pelinluku ovat hänellä vahvat. Pituushyppyä harrastaneella pelaajalla on tavallista enemmän pomppua. Ulospäin suuntautunut pelaaja voi nostaa myös muiden joukkuepelaajien suoritustasoa.

 

– Toivottavasti Tiana auttaa meitä joukkueen tavoitteen saavuttamiseen. Nyt meillä on täysi tusina pelaajia. Se tuo enemmän vaihtoehtoja pelaavaan kokoonpanoon. Dockeryn (korjattu kirjoitusvirhe, AK)  monipuolisuus antaa mahdollisuuden sijoittaa hänet myös hakkurin tontille, kertoi OrPon manageri Jouko Ronkainen.