Taitokeskus Orivesi sai kaupungin kulttuuripalkinnon

Hannele Havas 06.12.2016 15:31 | Lähetä palautetta artikkelista
Vuoden 2016 nuorisotoimijana palkittiin Siitaman nuorisoseura, jota itsenäisyyspäivän juhlassa edustivat Tuula Kulmala ja Pekka Koppanen (oik). Palkitsijoina Antti Hyytiäinen elämänlaatulautakunnasta ja kansalaisopiston rehtori Pia-Maria Ahonen. Takana vastaava neuvoja Anna Puolakka, joka vastaanotti Taitokeskuksen edustajana kaupungin kulttuuripalkinnon.

Oriveden kaupungin vuoden 2016 kulttuuripalkinnon sai Oriveden Taitokeskus. Itsenäisyyspäivän juhlassa palkittiin myös urheilijoita, valmennus- ja nuorisotoimijoita sekä jaettiin opintorahaston stipendejä muualla opiskeleville nuorille. Juhlapuheen piti Aamulehden vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen.

Taito-Pirkanmaa ry:n Oriveden toimipiste, joka toimii Auvisen talossa, palkittiin työstään kädentaitojen edistäjänä. Elämänlaatulautakunnan perustelujen mukaan Oriveden Taitokeskus järjestää ja kehittää käsityöharrastusta paikkakunnalla kaikille ikäryhmille ja osallistuu aktiivisesti tapahtumiin omilla työpajoillaan.

Nuorisotoimijapalkinnon sai Siitaman nuorisoseura, joka on ylläpitänyt Vesijärvellä sijaitsevaa Pikku-Vittasen leirisaarta vuodesta 2005 lähtien.

Kunnon kuntalainen vuosimallia 2016 on Fortunan kiekkojunnujen taustahahmo, kahviovastaava Anne Salomaa.

Vuoden urheilija on 10-ottelija Juuso Hassi. Vuoden nuorisovalmentajana palkittiin yleisurheilija ja lentopalloilija Kaisa Kymäläinen. Vuoden tyttöurheilija on Oona Viljanen, yleisurheilu ja lentopallo. Vuoden poikaurheilijana palkittiin Eerik Tapiolinna, joka on jalkapalloilija. Vuoden 2016 veteraaniurheilija on lentopalloilija Iris Westling.

Vuoden joukkueen muodostavat kyykkämestarit Päivi Ruotsalainen ja Hanna Ruotsalainen. Vuoden nuorisojoukkueena palkittiin OrPon D-tyttöjen lentopallojoukkue.

Lisää itsenäisyyspäivän Oriveden juhlasta 8.12. lehdessä ja OS Plus -digilehdessä.