Sydäniskureita kaksi lisää Orivedelle

Kati Pääkkönen 06.02.2018 16:18 | Lähetä palautetta artikkelista
Yhteiskoulun vararehtori Jenni Decandia, oppilastoimikunnasta Oona Manninen ja Venla Reuna, liikuntapäällikkö Roope Marski, Oriveden Seudun Sydänyhdistyksen terveysvastaava Virpi Viljanen ja yhdistyksen puheenjohtaja Ulla Eronen esittelevät uuden sydäniskurin paikkaa liikuntahallilla.

Orivedellä on nyt yhteensä 3 sydäniskuria eli defibrillaattoria. Tämä on huomattava parannus, sillä aiemmin oli vain yksi S-marketin tiloissa. Nyt sydäniskurit löytyvät myös keskeisiltä liikuntapaikoilta eli liikuntahallilta ja uimahallilta.

Yhteiskoulun taksvärkkitoimikunta päätti lahjoittaa viime syksyn päivätyökeräyksen tuoton lähes 2 500 euroa Oriveden Seudun Sydänyhdistykselle, jotta yhdistys voi hankkia liikuntahallille sydäniskurin.

Vastaavasti uimahallille kaupunki on hankkinut defi-laitteen.

– On tärkeää, että orivesiläiset tietävät laitteiden olemassaolosta. Sydäniskurin avulla voi pelastaa ihmisen hengen, paikallisen sydänyhdistyksen puheenjohtaja Ulla Eronen sanoo.

SPR:stä muistutetaan, että jos painelu-puhalluselvytys ja defibrillointi aloitetaan 3-5 minuutin kuluttua sydämen pysähdyksestä, jopa kolme neljästä elvytettävästä selviää.

Paineluelvytys ylläpitää verenkiertoa, mutta sydämen haitallisen rytmihäiriön poistoon tarvitaan defibrillaattorin antamaa sähköiskua.

Sydäniskuria voi käyttää kuka vain maallikkopelastaja. Laite neuvoo eteenpäin.

Lue lisää sydäniskurista ja liikuntahallin lahjoituksesta 7.2. lehdestä.