Sibeliuksesta sielun seikkailuun

Mirkka Tuominen 28.07.2015 09:34 | Lähetä palautetta artikkelista
Eräjärven Eerolassa Sibeliusta tulkitsivat upeasti Maria Svan (vas.), Eliisa Ruotsi, huilisti Kristiina Kivistö-Rahnasto, viulisti Juhani Tuominen, Helena Valkeajoki sekä pianistit Kalle Mattila, Elena Perälä ja Sisko Huhtala.

Sibeliuksen säveltämiä lauluja lauloivat Eräjärven Eerolassa järjestetyssä Sibelius-illassa Maria Svan, Helena Valkeajoki ja Eliisa Ruotsi – kovatasoinen kolmikko, joka laulaa vahvaäänisesti, kirkkaasti ja puhtaasti. Rohkeus ja tunnelmointi näkyvät ja kuuluvat kokeneilla esiintyjillä.
Pianolla upeasti säestivät ja Sibeliusta tulkitsivat Sisko Huhtala, Elena Perälä ja Kalle Mattila.

Sisko Huhtala ja Helena Valkeajoki muistelivat, kuinka he joskus kuuntelivat radiosarjaa Sibeliuksesta. Huhtala on lukenut Sibeliuksesta kuusiosaista kirjasarjaa. Valkeajoki muistelee, että joskus Päilahden koulua käydessään he antoivat taksvärkkirahansa Sibeliuksen monumenttia kannattamaan.

Eerolan eteisen katossa puolestaan roikkuu Helsingin kuvataidelukiosta valmistuneen Jasmin Jämsenin päättötyö. Teoksen aihe liittyy maailmankaikkeuteen ja työn nimi on Sielun paluu.

– Minua kiinnostavat yliluonnolliset asiat kuten ihmisen sielu. Uskon, että sielu on ikuinen ja palaa joskus vaeltamasta omaan lähtöpaikkaansa, Jasmin kertoo.

Jasmin Jämsen on käyttänyt isoon taideteokseensa lähes 25 metriä ohutta metalliverkkoa. Materiaalin valinta kuvastaa herkkyyttä, haurautta ja hentoa kuorta.

– Metalliverkolla tuon esille ihmiselämän hetkellisyyttä. Kyllä metallilanka vähän käsiin pisteli, tunnustaa Jämsen.

Lisää Sibelius-illasta lehdessä keskiviikkona.