SeutuLiike kannustaa kaupunkiseudun asukkaita arkiliikuntaan

Oriveden Sanomat 18.09.2019 18:19 | Lähetä palautetta artikkelista

Kävellen lähiluontoon -kampanjassa Tampereen kaupunkiseudun kunnat houkuttelevat ihmisiä kulkemaan matkansa kävellen tai pyörällä sekä hyödyntämään lähiluontoa virkistykseen, liikkumiseen ja yhdessäoloon.

Kampanja on käynnissä Euroopan Liikkujan viikolla 16.–22.9. ja se liittyy Tampereen kaupunkiseudun SeutuLiike-ohjelmaan.

SeutuLiike on Tampereen kaupunkiseudun kahdeksan kunnan ja UKK-instituutin yhteinen liikkumisohjelma. Sen tavoitteena on saada ihmiset liikkumaan enemmän ja vähentämään paikoillaan olemista. Ohjelmatyön kärkenä on arkiliikunnan lisääminen.

Kävellen lähiluontoon -kampanjalla houkutellaan seudun asukkaita kulkemaan työ-, opiskelu- ja asiointimatkat kävellen tai pyörällä. Liikkujia kannustetaan myös tutustumaan oman lähialueensa puistoihin, metsiin ja järvenrantoihin ja käyttämään niitä virkistykseen, liikkumiseen ja yhdessäoloon.

Kampanjassa asukkaat voivat ottaa ja julkaista somessa valokuvia työ-, opiskelu- tai asiointimatkoistaan sekä lähiluontokohteista. Kuviin merkitään tunnisteeksi #seutuliike ja #tampereenseutu.

Käynnissä on myös äänestys SeutuLiikkeen brändi-ilmeestä. Äänestämään pääsee osoitteessa www.tampereenseutu.fi/tampereen_kaupunkiseutu/seutuliike-liikkujan-viikko/. Kampanjaan osallistuneiden kesken arvotaan leffalippuja.

SeutuLiike-ohjelmassa kestävän, turvallisen ja terveyttä edistävän liikkumisen toimenpiteet yhdistyvät kokonaisuudeksi. Kunnat voivat toteuttaa ohjelmaa tarjoamalla asukkaille yhdenvertaisia mahdollisuuksia fyysiseen aktiivisuuteen sekä mahdollistamalla ympäristön, joka tukee sitä.

Liikkumisen edistäminen edellyttääkin liikennejärjestelmän, maankäytön ja rakentamisen, kasvatuksen ja koulutuksen sekä sosiaali- ja terveydenhuollon alojen yhteistyötä ja toimenpiteitä.

Tampereen kaupunkiseudun kuntia ovat Tampere, Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Vesilahti ja Ylöjärvi.