Sanna Häkkinen ja Emilia Sipilä OrPon liberot ensi kaudella

Kalle Uotila 22.05.2019 13:27 | Lähetä palautetta artikkelista
Sanna Häkkinen kunnostautui viime kaudella pallojen nostossa niin, että ansaitsi PROlibero -kilpailun voiton. Kuva Juha Jäntti.

OrPon liigajoukkueen uusi libero tulee LP Vampulasta. Emilia Sipilä, 27-170 pelasi siellä ykkösliberona viime kauden. Myös OrPon viime kauden ykköslibero Sanna Häkkinen, 29-175, on tehnyt seuran kanssa kauden mittaisen jatkosopimuksen.

Ennen Vampulaa Sipilä kuului kolme kautta LP Kangasalan riveihin toimien ykkösliberona seuran SM-pronssikaudella. Sipilä pelasi ennen Kangasalaa MesTossa ykkössarjaa. Silloin hän tutustui Sanna Häkkiseen. Yhteistyö sujui mainiosti.
– Vaihtelevan viime kauden jälkeen haluan alkavalla kaudella olla parempi. Haluan kilpailla Sannan kanssa ykkösliberon paikasta. Kisailu parantaa suoritustasoa. En tavoittele maajoukkuerinkiin. Ulkomaille pelaamaan lähteminen kiinnostaa, tunnusti Emilia.

Emilia Sipilästä tulee OrPon toinen libero.

Sanna Häkkinen on pelannut Mestaruusliigassa jo 11 kautta.Pelejä liigassa on takana jo yli 300.
– Viime kausi meni plussan puolelle. Liigassa jäimme neljänneksi, mutta cup-mestaruus kuittasi paljon. Joukkueella oli hyvä henki, jota odotan myös tulevalta joukkueelta. Minulla on motivaatio säilynyt. Haluan kehittyä edelleen liberona, vakuuttaa Sanna.
– Saan kaverikseni tutun pelaajan. Ykkösliberon paikasta tuleekin kilpailua, totesi Häkkinen.

Sanna palkitaan PROlibero -kilpailun voittajana lauantaina Tampereen jäähallissa kello 16 alkavan naisten Suomi–Espanja-maaottelun yhteydessä.
Häkkisellä on oma mielipide ulkomaalaisten pelaamiseen Suomessa.
– OrPo aikoo pelata kahdella ulkomaalaisella. Se on hyvä juttu kotimaisten pelaajien kehityksen kannalta. Mitalin toinen puoli on menestys. Neljän sakkiin pääseminen on lujassa, jos verkon toisella puolella on 4–5 ulkomaalaista ammattipelaajaa. Sata lasissa pitää painaa joka ilta, kun pienellä budjetilla yritetään kaivaa kova tulos. Orivedelläkin pitää huomioida se, kuinka pienellä rahallisella panostuksella pyritään saamaan hyvä tulos. Silloin ei aina voi onnistua, analysoi Häkkinen.
Taloudellisten syiden takia OrPo ei ensi talvena ole lähdössä europeleihin, vaikka cupin voitto antaisi siihen mahdollisuuden.

Lue lisää OrPon liberoista tämän viikon lehdestä!