Salut

Oriveden Sanomat 27.09.2018 09:12 | Lähetä palautetta artikkelista
nyt on tullut kuukausi täyteen Ranskan maalla.
Harjoitukset ovat lähteneet vauhdilla käyntiin sekä laji- että fysiikkapuolella. Viikkoon harjoitustunteja on tullut keskimäärin noin 20. Päivämme ovat suurimmaksi osaksi kahden treenin päiviä.

Quimperin keskustassa ihastuttavat vanhat talot ja kapeat kadut.

Aamusta olemme kömpineet punttisalille, jossa olemme tehneet suhteellisen aerobisia harjotteita. Hikoilua ei ole voinut välttää, onneksi valmentajamme tykkää tehdä monipuolisia harjoitteita. Olemme käyneet spinning-, bodydance- ja kickboxing-tunneilla, kajakoimassa ja uimassa.
Näin ainakin oma mielenkiintoni on pysynyt korkealla, vaikka aina kaikki tunnit eivät välttämättä lopuksi olleetkaan omia lemppareita.
Iltaisin lajitreenit ovat painottuneet tuntuman hakuun ja liikkeeseen. Ranskassa pelattava pallo on hieman erilainen kuin Mikasa, johon olen tottunut. Molten-pallo on raskaampi, sen pinta on hieman tahmeampi ja myös väritykseltään se eroaa Mikasasta. Nämä ominaisuudet vaikuttavat omassa pelissä ehkä eniten syöttö-vastaanotossa: syötössä palloon ei tunnu saavan yhtä helposti leijaa kuin Mikasaan, mutta siihen saa paremmin vauhtia ja näin painavamman syötön. Tietysti nämä asiat vaikuttavat vastaavasti vastaanottoon. Mielenkiinnolla odotan, miten tämä tulee muuttamaan omaa pelaamista.
Vapaapäivinä, joita meille on suotu muutama, olemme tutkineet Quimperin keskustaa, joka on ihastuttanut vanhojen rakennusten, upean katedraalin ja kapeiden katujen yhdistelmällä.
Ranskassa ihmiset käyvät usein ulkona syömässä, ja täällä Bretagnessa he istuvat usein creperiessä. Niitä on joka kulmalla, eivätkä paikalliset tunnu saavan ohukaisista tarpeekseen. Terassit ovat täynnä, ja vielä suhteellisen kesäisillä kaduilla on riittänyt elämää.
Myös lähimarket on käynyt tutuksi. Prismaan verrattavassa kaupassa saattaa toisinaan kulua tunti jos toinenkin. Tuotteiden selosteissa ei ole vielä tullut vastaan sanaakaan englantia, joten osa tuotteista on tullut ostettua toivoen, että saisi edes lähelle sitä mitä toivoo.
Kaupan hedelmä- ja vihannestiski on ihastuttanut tuoreudellaan ja monipuolisuudellaan, kun taas proteiinituotteita kaupasta ei löydy kirveelläkään. Olemme Saanan kanssa tyytyneet kohtaloomme ja tilaamme tarvittavat proteiini- ja viherjauheet netistä Saksan puolelta.
Ensi viikolla pelaamme ensimmäiset harjoituspelit turnausmuodossa. Vastaan tulevat Asterix Belgiasta, Vilsbiburg Saksasta sekä Olympic Prague Tsekeistä, eli pääsemme heti testaamaan peliämme kovia joukkueita vastaan.
Mielenkiinnolla odotan, miten toimimme joukkueena kentällä. Harjoituksissa emme ole vielä tehneet varsinaista kuusikkotreeniä, joten alku voi mennä taktiikkaan ja toisiimme tutustumiseen, mutta tätä vartenhan harjoituspelejä pelataan.
Jos haluatte nähdä pelien lopputulokset ennen seuraavaa blogia, jossa kerron tuntemuksia niistä, laittakaa Facebookissa seurantaan Quimper volley 29!
La semaine prochaine, eli ensi viikkoon
Salla