Salla Karhu palaa OrPoon

Kalle Uotila 23.04.2015 10:52 | Lähetä palautetta artikkelista
Salla Karhu pelasi Kangasala LP:n paidassa hienot pudotuspelit. Nyt hän siirtyy takaisin kasvattajaseuraansa Orivedelle. Kuva Veli-Jussi Lietsala.

Tampereella nykyisin asuva Salla Karhu valloitti ensimmäisen aikuisten SM-mitalinsa, hopeisen, LP Kangasalan paidassa tänä keväänä.Ensi kaudeksi hän siirtyy OrPoon.

– On jännä palata takaisin kotisaliinsa ja päästä näyttämään orivesiläisyleisölle tämän hetken taitoja. Tavoitteeni on kirkastaa hopeamitali kultaiseksi. Joukkueen pelaajatasokin näyttää muodostuvan kovaksi, Salla kertoo toiveikkaana.

Karhu pelasi viimeksi OrPossa vuonna 2009 C-tytöissä. Hän on pelannut B-tyttöjen maajoukkueessa ja voittanut kaksi tyttöjen aluemestaruutta.
Aluemestarijoukkueen valmentajana toimi silloin nykyinen OrPon päävalmentaja Teemu Oksanen.
Mestaruussarjaa Sallalla on takana kaksi kautta. Ensimmäinen meni HPK:ssa, toinen LP Kangasalassa.

Salla nousi suuren yleisön tietoisuuteen varsinaisesti tämän kevään pudotuspeleissä. Hän kipusi viidenneksi parhaaksi pistetehtailijaksi 134 pisteellä.
Vastaanotto oli seitsemänneksi paras (50,4%), runkosarjassa se oli 52,2.
Karhu pelaa yleispelaajan tonttia. Hän pystyy hyvin täyttämään Bojana Martinovicin jättämän aukon OrPon seitsikossa.

– Minulla oli nyt ensimmäinen kausi, kun fysiikka oli kunnossa, ja tulos alkoi näkyä pudotuspeleissä. Pituusero pitkiin torjujiin nähden on iso. Siksi on katsottava, mihin kädet tulevat. On lyötävä kovaa yläkäsiin tai hyökkäys on suunnattava torjunnan sivuun, Salla sanoo.

Tulevaisuus ulkomailla ei ole vielä ajankohtainen. Salla on kutsuttu naisten maajoukkueleiritykseen ja hän tavoittelee sieltä pelipaikkaa Etelä-Korean Universiaadeihin.
Karhu opiskelee Helsingissä ravintoneuvojaksi. Opiskelu kestää pari vuotta. Siinä tehdään paljon etäopiskelua, mikä mahdollistaa lentopallotreenit myös päivisin.
– Haaveeni on, että annan ravinto-ohjausta ison kuntosalin asiakkaille, tuumii Salla.

OrPon viime kauden pelaajista passari Annina Antikainen siirtyi HPK-paitaan. Uusi passariehdokas on tulossa näytille vapun jälkeen.