Runkosarja päättyi OrPon kotivoittoon, puolivälierissä vastaan LP Kangasala

Anne Kotipuro 03.03.2019 23:03 | Lähetä palautetta artikkelista

OrPo päätti Mestaruusliigan runkosarjan kotivoittoon 3–1 LiigaPlokista. Play off -pelit alkavat jo tulevana viikonloppuna, ja OrPo saa puolivälierissä vastaansa rakkaan naapurin LP Kangasalan. 

Puolivälierät alkavat perjantaina Kangasala kello 18.30, ja seuraava kohtaaminen on sunnuntaina Orivedellä kello 17. Jatkopaikka avautuu kolmella voitolla.

Ensimmäinen erä sunnuntai-iltana mentiin melko tasaisissa numeroissa. LiigaPlokin valmentaja Jukka Koskinen otti ensimmäisen aikalisän, kun OrPo johti 10–5. Siitä vierasjoukkueen hivuttautui rinnalle ja vähän ohikin. Erävoittoon pistein 25–23 mentiin OrPon torjuntapisteellä.

Shannon Duganin tilalle oli kakkoserään vaihdettu Saara Holm, joka esittikin sunnuntaina hyviä otteita sekä hyökkäyksissä että aloittajana. Kakkoserässä nähtiin myös sopivasti pudotuspelien alla peliään jatkuvasti parantaneen Netta Rekolan viiden pisteen syöttöputki.

Kakkoserässä kentälle pääsivät tuplavaihdolla myös toinen passari Mantu Tuominen ja Oona Viljanen, jotta Erica Handley ja Nelli Rantanen saivat välillä huiliaikaa.

LiigaPloki jäi tässä erässä 12 pisteeseen, ja peliä pidettiin jo taputeltuna. Mutta pitkältä erätauoilla palasi piristynyt vierasjoukkueen, joka otti jo useamman pisteen kaulan OrPosta.

Tilanteessa 11-16 pallontavoittelutilanteessa Plokin libero Sini Koljonen jäi alimmaiseksi ja makasi hetken aikaa kentän pinnassa, mutta tokeni siitä kuitenkin peliä jatkamaan. 

Saman erän lopulla passari Suzanne Hornerin nilkka vaati jääpusseja, ja ykköspassari kannettiin kentältä. Pelin loppuosan passasi Riikka Sainila.

Kolmoserä meni vieraille pistein 22–25.

Neloserän alkajaisiksi LiigaPloki karkasi jo 1–6 johtoon, ja OrPon joukkue kutsuttiin aikalisälle. Hiukan myöhemmin alkoi kotijoukkue hivuttautua piste pisteeltä eteenpäin, ja Sakke Holmin syöttövuorolla pisteitä tuli kolme perätysten. 

Sitten mentiinkin jo tasatilanteessa, ja OrPon onnistumisista saatiin iloita moneen kerran. Muun muassa Erica Handley intoutui hoitaman kolme tilannetta lähes perätysten toisen kosketuksen yllätyksiltä.

Ploki käytti toisen aikalisän tilanteessa 20–15, ja siitä eteenpäin pelin loppuun tahtipuikkoa heilutteli OrPo. Sakke Holm syötti 7 pisteen putken, joukossa yksi ässäkin, ja ottelupallon päätti koko illan hienosti pelannut Tiana Dockery,

LähiTapiola-pisteistä 3 nappasi kuitenkin Nelli Rantanen, 2 Netta Rekola ja yhden vierasjoukkueen hakkuri Alex Donaghyn. 

Rantanen ja Donaghyn saivat myös parhaan pelaajan palkinnot otteluisäntä seurakunnalta, kirkkoherra Mika Tapiolinnan kädestä.

Tarkemmin pelistä ja runkosarjan sijoituksista keskiviikon lehdessä.