Riemuylioppilaat jälleen mukana lukion lakkiaisjuhlassa

Esa Keskinen 09.06.2016 16:31 | Lähetä palautetta artikkelista
Oriveden lukiosta vuonna 1966 ylioppilaaksi päässet olivat lakkiaisjuhlan kunniavieraita. Osa oli kuvaa otettaessa ehtinyt jo lähteä kokoontumisen seuraavaan etappiin Opistolle. Kuva Esa Keskinen.

Riemuylioppilaat, eli 50 vuotta sitten valkolakin saaneet Oriveden lukiolaiset olivat itseoikeutetusti lukion lakkiaisjuhlan kunniavieraina.

Kun he valmistuivat ylioppilaiksi 1966, ajat olivat erilaiset. Sittemmin koulutus on tasa-arvoistunut, kansainvälistynyt ja kehittynyt. Opintoja ohjataan paremmin ja kieliä opetellaan myös puhumaan pelkän ulkoluvun sijaan.

– Aloittaessamme opiskeluun kuuluivat lukukausimaksut sekä kuusipäiväiset viikot ja oppimateriaaleja piti hankkia itse. Nykyään perheen varallisuus ei ratkaise koulutusta, kuvaili riemuylioppilaan puheessa Martti Vuorinen.

Riemuylioppilaiden ohjelmassa oli paljon muutakin. He kokoontuivat vanhalle koululleen jo aamuyhdeksältä paikkoja katsastamaan, kävivät laskemassa omat ruusunsa sankarihaudalle ja liikuntahallin juhlan jälkeen nauttivat yhteisen juhlalounaan ravintola Sapuskassa.