Ravintola Ravunkuoreen merellinen teemasisustus

Anne Kotipuro 04.09.2019 14:03 | Lähetä palautetta artikkelista
Ruokajärjestäjät Amanda Regnell ja Emilia Jokinen herkuttelevat siivousvuoron päätteeksi saatavista jäätelöistä Ravunkuoren uuden biitsin äärellä.

Juupajoen koulukeskuksen ruokalalle haettiin nimeä oppilaiden ehdotuksista äänestäen, ja perjantaina oli nimiäisten aika. Ravintola Ravunkuori on myös saanut teemaan sopivan sisustuksen kalaverkkoineen ja biitseineen.

Kouluruokailun jokapäiväinen tavoite on saada oppilaat ainakin maistamaan ruokaa, koska ilman tankkausta ei virta riitä koulupäivän ajaksi. Maksuton kouluruoka on sitä paitsi kansainvälisesti harvinaisuus, josta meidän suomalaisten sietää olla ylpeitä.

Kun koulussa toukokuussa järjestettiin perinneruokaviikko, tarjottiin menneiden vuosikymmenten henkisiä ruokia: 40-luvusta muistutti puuro, joista myös tämän päivän koululaiset pitävät kovasti, 50-luvusta kalakeitto. 70-luvun tarjontaa edustivat tilliliha ja kuoriperunat, joista yllättäen tykättiin niin paljon, että ne otettiin vakilistallekin. Ysärihengessä listalla oli pasta bolognese, ja tulevaisuus-otsikon alla nautittiin oppilaiden ehdotuksesta ilmastoteeman mukaisesti kasvisruokaa.

Lue lisää ravintola Ravunkuoren nimiäisistä ja keittiön saamasta kouluruokadiplomista keskiviikon 4.9. lehdestä!

Kolmasluokkalainen Niko Koskinen kauhaisee lautaselleen tortillantäytettä. Juupajoen koulukeskuksen ruokala sai nimen ja teemaan sopivan sisustuksen. Nimiäispäivänä herkuteltiin tortilloilla ja pannarilla.