Rallihulina alkoi – varaudu ruuhkiin

Oriveden Sanomat 27.07.2017 16:13 | Lähetä palautetta artikkelista
Belgian Thierry Neuville on yksi Neste Oil -rallin ennakkosuosikeista. Ouninpohjan hyppyritkin ovat jo ennestään tuttuja. Kuva Hannu Bister.

MM-rallien Suomen osakilpailu starttasi aamulla testierikoiskokeella Ruuhimäessä Jyväskylässä. Poliisin miehitystä on vahvistettu rallien ajaksi. Poliisi valvoo liikennettä erikoiskokeiden lähistöillä ja siirtymillä, ja poliiseja on runsaasti myös Jyväskylän keskustassa huolehtimassa yleisestä järjestyksestä ja turvallisuudesta.

Ralliyleisön kannattaa varata riittävästi aikaa siirtymiin. Rallireittien varsilla on useita tilapäisiä nopeusrajoituksia, pysäköintikieltoja ja poikkeavia liikennejärjestelyjä, joita on noudatettava.

Jos et ole tulossa ralleihin, tutustu vaihtoehtoisiin reitteihin sivuuttaa Jyväskylän alue. Rallireiteistä saat lisätietoa järjestäjän sivuilta.

Harjun erikoiskoe tuo Jyväskylän ydinkeskustaan runsaasti yleisöä tänään ja huomenna. Keskustaan johtavilla teillä on odotettavissa ruuhkia ennen kello seitsemää alkavaa erikoiskoetta. Jos poliisi havaitsee illan mittaan julkijuopottelua tai häiriökäyttäytymistä, siihen puututaan.

Mahdollisiin turvallisuusuhkiin on varauduttu kattavasti yhteistyössä Jyväskylän kaupungin ja järjestäjäorganisaation kanssa. Mm. keskustan kävelykadulle on tehty rakenteellisia muutoksia, jottei sinne pysty ajamaan kovalla nopeudella. Järjestyksenvalvojat tekevät sisääntulotarkastuksia tietyille alueille menijöille kuten isoissa tapahtumissa muutoinkin. Näidenkin vuoksi tulijoiden on hyvä varata riittävästi aikaa saapumiseen.

Sisä-Suomen poliisilaitos kertoo rallikuulumisia sosiaalisen median kanavissaan mm. Facebookissa (SiSupoliisilaitos) ja Twitterissä (TamperePoliisi).