Raitajuuresta porkkanahilloon

Oriveden Sanomat 10.10.2019 14:06 | Lähetä palautetta artikkelista
Kaunis raitajuuri on raidallinen versio punajuuresta. Marjo Mäkinen-Aakula kasvattaa raitajuuren lisäksi perinteistä punajuurta sekä kokonaan valkeaa valkojuurta. Kuva Juha Jäntti.

Yhteensä neljä paikallista tilaa osallistui syyskuussa Osta tilalta -tapahtumaan Oriveden, Juupajoen ja Längelmäen alueelta. Osta tilalta -päivä on valtakunnallinen tapahtuma, jonka aikana paikalliset tilat avaavat ovensa yleisölle ja myyvät tuotteitaan.

Jullisen tilalla Eräjärvellä kasvatetaan monenlaista vihannesta. Marjo Mäkinen-Aakula otti Osta tilalta -päivänä vastaan vierailijoita ja vihannesten ostajia.

– Kaikki alkoi perunasta, jota myin aluksi Salen edessä. Sitten aloin myydä myös sipulia ja tilliä, jotta olisi uusien perunoiden kanssa jotain. Nyt on sitten jo paljon kaikenlaista, Marjo muisteli.

Myytävänä Jullisella oli vihanneksia raitajuuresta maissiin ja lehtikaalista Siikli-perunaan. Marjon lisäksi tuotteitaan olivat kauppaamassa Marjon naapurissa vaikuttavan Väiskin Soile Lahtinen ja Chefbugin ötökkäkokki Aija Viitaniemi. Soilella oli myynnissä Marjon tilan porkkanoista tehtyä hilloa.

– Porkkanahillo on köyhän lakkahilloa, kuvaili Soile, joka on keksinyt lisätä hilloonsa aavistuksen sitruunaa.

Lue lisää Omasta maasta -sivuilta 9.10. ilmestyneestä numerostamme.

Anna Weckström