Punaisen ja sinisen leiskuntaa

Jussi Valve 05.02.2015 08:14 | Lähetä palautetta artikkelista
Naapurikaupunki puuttui vielä Tuija Suutarin pitkältä yksityisnäyttelyiden listalta. Värikäs, elämää pohtiva näyttely on nyt Tampereella.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Taidemaalari Tuija Suutari Orivedeltä tarjoaa ajatuksia herättävän värikylvyn tamperelaisessa galleriassa.

Joskus voimakas kokemus voi pistää maalausprosessin liikkeelle. Tällainen sattui syksyllä, kun perhe oli palaamassa lentäen ulkomailta kotiin ja kapteeni ilmoitti, että siivekejarrutus ei toimi. Tunti elettiin painajaista, jossa ei voinut tehdä mitään. Hetkessä kaikki mikä on kalleinta maailmassa, voi olla mennyttä. Ehjin nahoin kuitenkin siitä reissusta selvittiin.

– Tuo hetkellisyys, kun elämä voi keikahtaa onnesta katastrofiin naks, tosta vaan. Niin pientä on se, mistä elät ja ympärillä avautuu valtava, arvaamaton maailma.

Noihin tuntoihin liittyy iso punahehkuinen vuoristomaisemalta näyttävä maalaus. Tarkemmin katsoen vuorten juurella on elämää, erilaisia hahmoja. Pienen ihmisen tarinaa tulivuorten keskellä.

Punaisen ja sinisen valtavirrasta nostavat kuin uhmalla päätään keltainen ja vihreä. Vaalea vihreä puku -maalauksessa erottuu selvästi ihminen ja koira.

– Nalle on ollut ystäväni 13 vuotta, nyt jo melkein kuuro ja sokea. Se on ollut merkittävä perheen hoitaja ja on edelleenkin, Tuija kertoo.

Tuija Suutarin maalauksia, akryyli ja öljy kankaalle, AvaraTaide ry:n Galleria Rongassa 12.2. asti, Rongankatu 1 Tampere, avoinna ti–su klo 12–18.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_gallery type=”image_grid” interval=”3″ images=”531,532,533,534,535,536″ onclick=”link_image” custom_links_target=”_self”][/vc_column][/vc_row]