Pronssit Kuusamoon suoraan kahdesta pelistä

Anne Kotipuro 02.04.2019 22:15 | Lähetä palautetta artikkelista
Mitalit matkasivat Kuusamoon. Pronssimitalistit perinteisessä ryhmäkuvassa. OrPon kohtaloksi jäi tällä kaudella nelossija. Kuva Ari Keskinen.

Mestaruusliigan pronssipeleissä riitti kaksi kohtaamista. Pölkky Kuusamo oli tiistainakin Orivedellä vahvempi joukkue erin 1–3 (19–25, 21–25, 25–19, 18–25), vaikka OrPo onneksi piristyi kolmannessa ja vähän neljännessäkin erässä taistelemaan. OrPon vastaanotto oli kuitenkin heikompaa kuin verkon toisella puolella, jossa löytyi myös kovia tykittäjiä.

Ensimmäistä erää mentiin Kuusamon johtaessa niukasti. Tasoihin päästiin tilanteessa 12–12, jolloin Saara Lepistö syötti kaksi peräkkäistä ässää. Sitten edettiin tasatahtia ja jujuteltiin aika lailla puolin ja toisin. Pallot vain eivät jääneet Kuusamon puolelle, ja OrPolla vastaanotto tökki oikeastaan koko pelin ajan.
Toista erää pysyttiin tasoissa 10 pisteeseen asti, eikä piste-ero missään vaiheessa kasvanut isoksi, mutta jotenkin OrPo vain oli pari askelta jäljessä eikä sen ilme ollut yhtä taisteleva kuin naapurilla.

Pölkky Kuusamon Adeja Lambert, Mia Swanegan ja Trine Kjelstrup sen sijaan olivat verkolla lähes pitelemättömiä, ja Jonna Wasserfallerin kovat syötöt olivat myrkkyä OrPon vastaanotolle.
Tilanteessa 6–6 Shannon Dugan vaihdettiin Saara Holmiin, mutta vaihto ei tällä kertaa sytyttänyt samalla tavoin kuin Kuusamossa sunnuntaina. Dugan palasikin kentälle taas seuraavassa erässä.
OrPolla oli mahdollisuutensa vielä tilanteessa 20–22, kun Erica Handley syötti ässä , mutta seuraava pallo meni Duganilta verkkoon ja sitä seuranneet kaksi palloa Kuusamo hoiti kotiin.

Pitkältä erätauolta asteli huomattavasti pirteämpi OrPo. Noin 450 katsojaa näki taas välähdyksiä taistelevasta OrPosta, ja esimerkiksi Nelli Rantanen teki lujia hyökkäyksiä, joita ei häneltä ole vähään aikaan nähty.
Nellin kaksi peräkkäistä ässäsyöttöä ja hieno taistelupallo veivät OrPon johtoon 13–9, mutta Kuusamon aikalisän jälkeen syöttäjä vaihtui.
Kuusamo nousi jo tasoihin 17–17, mutta OrPo ei antanut periksi. Viimeisetkin pallot taisteltiin pisteiksi ja erä OrPon voitoksi.

Vieraat lähtivät jälleen viemään neloserää, eivätkä Kuusamon vahvistusten ”pommit” meinanneet nousta. Olisiko jo ollut vähän väsymystäkin ilmassa? OrPo käytti molemmat aikalisänsä, kentälle vaihdettiin välillä sekä Emilia Putkisaari että Moona Kokko, mutta vaihdoistakaan ei muutosta saatu. Muutama hieno hyökkäys kuitenkin toi lohtua. Neloserässä Kuusamo karkasi selkeämpään pistejohtoon kuin aiemmissa, eikä pronssinkiiltoa kuusamolaisten silmissä näyttänyt sammuttavan enää mikään.

Mitaleja pelin päätteeksi sitten jaettiinkin, ja Pölkky Kuusamon ensimmäiset liigamitalit nostattivat pelaajissa äänekkään riemun. Joukkueiden parhaina palkittiin Swanegan ja Lepistö.
OrPon kapteeni Saara Lepistö harmitteli, että hyvän kauden jälkeen koneisto hyytyi kahteen viimeiseen otteluun. Nelossijalle jääminen harmitti ”ihan vietävästi”. Sille ei nyt mitään voitu, että Pölkky pelasi todella hyvin ja hyödynsi painavia hyökkäyksiä ja pituusylivoimaansa.

OrPon valmentaja Oikonomou muistutti, että muut loppupeleissä olleet joukkueet olivat ammattialisia, ja siihen nähden hän on ylpeä joukkueestaan. Tällaisia joukkueita vastaan on pelattava taitojen ylärajoilla, ja tähän ei nyt päästy. Omalla syötöllä ei saatu Pölkkyä painostetuksi virheisiin.
Rehdisti joukkue kuitenkin onnitteli pronssimitalisteja ja kiitti yleisöä kannustuksesta kauden aikana.

Valmentaja Zvonko Nikolic osoitti osan kiitoksista hyvää työtä joukkueen kanssa tehneelle Tuomas Alatalolle, hänhän tuli peräsimeen kesken kauden. Hämeenlinna-ottelusarjasta Nikolic odotti enemmän, haastoihan Kuusamon joukkue Lentopallokerhoa täydet viisi ottelua.
OrPon osalta kausi on nyt paketissa, ja enää jännitetään kultamitalien kohtaloa: HLK vai LP Viesti? Hämeenlinna taipui maanantaina LP Viestille ensimmäisessä kohtaamisessa 3–2 johdettuaan jo 2–0. Miten käynee keskiviikkona Hämeenlinnassa?