Pro Orivesi ostaa Opiston

Oriveden Sanomat 11.10.2019 16:51 | Lähetä palautetta artikkelista
Timo Jaakkola ja Reijo Kahelin löivät kättä päälle Opiston kauppasopimuksen kunniaksi. Esko Hilska, Elina Rydman, Kristiina Kokko ja Heidi Tanhua seurasivat tilannetta. Kuvat Juha Jäntti.

Kulttuuriosuuskunta Pro Orivesi teki euron tarjouksen Ahlmanin koulun säätiölle Oriveden Opiston rakennuksista ja maa-alueista. Ahlman on hyväksynyt tarjouksen.

– Muita ostajia ei löytynyt, ja emme halunneet, että kiinteistöt jäävät ränsistymään. Täällä tarvitaan toimintaa ja valvontaa. Paikan historia ja perinne vaativat kunnioitusta, viime maanantaina perustetun osuuskunnan hallituksen puheenjohtaja Reijo Kahelin perusteli tarjousta tiedotustilaisuudessa Klemetti-salissa.

Osuuskunnan hallitukseen kuuluvat Kahelinin lisäksi Elina Rydman, Anne Lappalainen, Kristiina Kokko, Esko Hilska ja varajäsenenä Pekka Heikura. Osuuskuntaan voi liittyä kuka tahansa halukas sadan euron osuusmaksulla.

Tavoitteena on saada Opistolle toimintaa, kuten koulutusta, kulttuuria ja mahdollisesti kiinteistöjen vuokrausta ja majoitusta. Osuuskunta on laatinut Klemetti-salin vuokraamisesta kaupungille sopimusluonnoksen. Opiston ylläpitokulut aiotaan kattaa muun muassa vuokratuloilla ja mahdollisesti osittain ulkopuolisten rahoittajien tuella.

Perinteitä kunnioittavan korjauksen ja rakentamisen koulutustarjonta ratkaisisi myös kiinteistöjen korjauskustannuksiin liittyviä haasteita. Kahelin ja Kristiina Kokko kuitenkin huomauttivat, että korjaustarpeista tai niihin liittyvistä kustannuksista ei ole vielä yhteneväistä käsitystä.
– Tässä on suuret mahdollisuudet. Toivottavasti muutkin sen näkevät, Kahelin kiteytti tunteitaan.

Lue lisää 16.10. ilmestyvästä numerostamme.

Anna Weckström

Ahlmanin koulun säätiön toimitusjohtaja Timo Jaakkola ja kulttuuriosuuskunta Pro Oriveden hallituksen puheenjohtaja Reijo Kahelin allekirjoittivat esisopimuksen Opiston kaupoista.