Ploki ei isommin OrPoa horjuttanut

Anne Kotipuro 26.11.2017 20:01 | Lähetä palautetta artikkelista
Franciele Stedile päättää tässä kolmoserän ja koko pelin, kun hän ohittaa LiigaPlokin torjujat Anastasia Borichevan ja Canace Finlayn. Vasuri Stedile on nelospaikalla taitava kääntämään hyökkäyksiä. Kuva Ari Keskinen.

LiigaPlokin epäiltiin etukäteen olevan vaikeilla syötöillä hankalampikin vastustaja kotijoukkue OrPolle, mutta toisin kävi. Pihtiputaalaiset, joista tosin neljä on amerikkalaisia, eivät saaneet OrPolta sunnuntaina erääkään. Kolmannessa erässä se tosin oli lähellä.

OrPo otti pisteet ottelusta puhtaasti erin 3–0 (25–19, 25–14, 26–24). Ensimmäisessä erässä OrPo otti jo 10 pisteen kaulan, joista 6 syntyi Francyele Lemosin syöttöputkella. Sitä ei Plokin aikalisäkään saanut poikki. Piste-ero kuitenkin kutistui pienimmillään 3 pisteeseen.

Myös toinen erä sujui OrPon hallitessa pelitapahtumia. Oli hienoa havaita, että kun Lemosia passintappajana hiukan säästeltiin, Jalé Hervey sai lisää vastuuta ja osoittautui OrPon tehokkaimmaksi pelaajaksi.
Passari Olga Vergidou puolestaan syötti ässiä, joista pari syntyi onnekkaasti pallon kiepsahtaessa verkkonauhan yli. Lottoa sisään vaan, Olga!

Pitkän erätauon jälkeen kolmatta erää mentiin hyvin tasaisissa merkeissä. Molemmilta joukkueilta olivat välillä pasmat sekaisin. Plokin puolella pallolle ei aina löytynyt jatkajaa nostolle, ja OrPon kenttäpuoliskolla huidottiin muuten vaan hutiin.
Myös keltainen kortti vilahti OrPon valmentajalle Zvonko Nikolicille, joka reagoi mielestään väärään takarajatuomioon, ja OrPon joukkuetta varoitettiin pelin viivyttämisestä kaksoisvaihdon yhteydessä. Se johti siihen, että hetken aikaa kentällä oli yhtä aikaa kaksi passaria.

Kolmoserän loppuvaiheet olivat kutkuttavan jännittävät. Tasapisteisiin 22–22 löi komeasti Jalé Hervey nelospaikalta, ja seuraava piste tuli OrPolle hyökkäyksellä yläkäsiin.
Plokin valmentaja Jukka Koskinen otti aikalisän, ja vierasjoukkue tasoitti 23–23:een Alex Reidin hyökkäyksellä. Ensimmäisen eräpallon OrPo sai Plokin hyökättyä pitkäksi, mutta se ei vielä tuonut tulosta, koska pallo meni myös OrPolta pitkäksi.
Toisen eräpallon OrPolle hankki Lemos 4-paikan hyökkäyksellä, ja Hervey meni syöttämään. Pelin päätti Franciele Stedile lyömällä hienosti viistoon jälleen nelospaikalta.
Keskihyökkäyksiäkin passari Olga Vergidou koetti tarjoilla, mutta osa passeista jäi harmittavan mataliksi.

Tarkemmin pelistä keskiviikon lehdessä.