Pihlajalinnan kauppa ei vaikuta Juupajoen terveyspalveluihin

Juha Jäntti 08.11.2019 09:11 | Lähetä palautetta artikkelista

Terveydenhoitoalan yritys Mehiläinen julkisti ostotarjouksen toisesta alan suuresta toimijasta, Pihlajalinnasta. Pihlajalinnan hallitus suosittelee osakkeenomistajille ostotarjouksen hyväksymistä. Kaupalla ei ole vaikutuksia Juupajoen terveyspalveluihin.

Tulevaan kauppaan sisältyy Pihlajalinnan tytäryhtiö Mäntänvuoren Terveys. Se tuottaa julkiset sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut Mänttä-Vilppulaan ja Juupajoelle.

Kaupalla ei ole välittömiä vaikutuksia Mäntänvuoren Terveyden toimintaan. Palvelujen tuottaminen Juupajoellekin jatkuu olemassa olevan sopimuksen mukaisesti. Nykyinen sopimus on voimassa vuoteen 2031 asti.

– Jatkamme toimintaa kaikissa kuntaulkoistuksissamme ja lääkärikeskuksissamme aiempien suunnitelmien mukaisesti. Ostotarjous ei edellytä asiakkailtamme mitään toimenpiteitä. Pihlajalinnan tarjoamat palvelut jatkuvat täysin ennallaan yksityis- ja yritysasiakkaillemme sekä julkisen sektorin kumppaneillemme kaikkialla Suomessa, Pihlajalinnan toimitusjohtaja Joni Aaltonen painottaa.

Mäntänvuoren Terveyden toimitusjohtaja Juha-Matti Sihvonen nostaa esille sen, että yritys uudistaa palvelujaan jatkuvasti.

– Olemme vakiinnuttaneet tämän vuoden aikana palveluasumisen ja kotihoidon vastuulääkärimallin, jossa asiakas saa lääkäripalvelun omaan kotiinsa. Lisäksi kotihoidossa on siirrytty asiakkaan luona tapahtuvaan mobiilikirjaukseen, ja kuntoutusta tehdään aiempaa enemmän kotioloissa.