Peli-ilo löytyi ja Pölkky kaatui

Anne Kotipuro 14.10.2017 22:18 | Lähetä palautetta artikkelista
Ottelupallon niittasi Pölkyn kenttään Francyele Lemos, Verkolla Pölkyn Mara Green ja Venla Huurne yrittävät turhaan torjua. Kuva Ari Keskinen.

OrPon peli-ilme oli keskiviikosta silmin nähden kohentunut, ja se näkyi myös Mestaruusliigan lauantain ottelussa Pölkky Kuusamoa vastaan, jonka kotijoukkue voitti  3–0 (25–22, 25_21, 25–21).

Kuusamon joukkueessa pelaa orivesiläisille viime kaudelta tuttu Malina Terrell, joka pelin alussa oli todella tehokas hyökkäyksissään. Pelin edetessä hänenkin hyökkäyksensä alkoivat yhä useammin nousta orpolaisilta, ja Malinankin käsiin jäädä hyökkäyksiä.

Ensimmäinen erä alkoi Pölkyn johtaessa parilla–kolmella pisteellä, mutta OrPo pääsi tilanteessa 11–11 tasoihin. Senkin jälkeen mentiin vieraiden johtaessa 20 pisteen kohdalle, ja edessä oli tasaisen erän tiukka loppuvääntö.

Keskitorjuja Mara Greenille osuu ”kahva palloon” eli käsittelyvirhe. Niina Ylösensyöttövuorolla Jessica Kosonen päättää seuraavan pisteen riemukkaasti 4-paikalta. Niina Ylönen syöttää ässän oikeaan paikkaan, ja ottelupallossa Green törmää OrPon torjuntaan.

Kakkoserä alkaa OrPon johtaessa, mutta Pölkky kirii tasoihin Essi Helmisen syöttövuoroilla. Toisessa erässä esiin nousee useamman kerran brassi Franciele Stedile. Pölkyn Tuomas Alatalo käyttää molemmat aikalisänsä, mutta OrPon etumatka pitää, ja peli-ilo näkyy yläkatsomoon asti. Vierasjoukkue kirii parin pisteen päähän, mutta eräpallo ratkeaa Pölkyn virheisiin.

Pitkän erätauon jälkeen kolmoserää vie lievässä johdossa OrPo, jonka syötöt nousevat yhä useammin verkolle, mistä OrPon pelaajien on helppo hoitaa homma vastapalloon iskemällä.

Keskiviikkona varpaansa takia linkuttaneen OrPon Franciele Lemosin muodonmuutos oli näkyvin. Hän iski palloa sydämen kyllyydestä ja riemuitsi reippaasti onnistumisista. Otteluisäntä OP Pohjois-Häme palkitsikin hänet OrPon parhaana ja kolmella LähiTapiola-pisteellä. Muut pisteet menivät Stedilelle ja Pölkyn Olga Prokopenkolle, joka nimettiin myös joukkueensa parhaaksi.

Myös Jessica Kososen hyvä vire jatkui, ja hänkin alkaa olla kova pideltävä esimerkiksi nelospaikalta. Lauantai-iltana OrPo pelasi hyvin yhteen, ja pelaamista jatkettiin hankalistakin paikoista. Usein pallo saatiinkin vielä pelastettua peliin.