Pekka Rae on Vuoden lylyläinen

Juha Jäntti 01.11.2019 21:05 | Lähetä palautetta artikkelista
Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pekka Rae on Vuoden lylyläinen. Rae ei ehtinyt Lylyn kylätalolle ottamaan palkintoa vastaan, koska hän palasi vasta hiukan myöhemmin illalla valtuuston seminaarimatkalta.

Juupajoen kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pekka Rae on järjestyksessään 32. Vuoden lylyläinen. Lylyn kyläyhdistys julkisti valinnan perjantaina Lylynpäivän yhteydessä.

Tärkein valintaperuste oli se, että Rae on pitänyt kaikessa toiminnassaan aina vahvasti oman kyläkunnan puolia. Hän on kuitenkin ollut kunnan luottamustoimissa samalla tasapuolinen kaikkia kuntalaisia kohtaan.

– Pekka on syntyjään lylyläinen, ja hän on ollut valtuustossa jo nuoresta pitäen. Se, että hän on rakentanut talon Lylyyn, kertoo uskosta kylän tulevaisuuteen. Valokuituhankekaan ei olisi edennyt ilman Pekan sitkeyttä viedä asiaa eteenpäin, Leo Merioksa luonnehti palkinnon saajaa kyläyhdistyksen puolesta.

Palkinnon saaja ei ehtinyt paikalle tilaisuuteen, koska hän oli palaamassa kunnanvaltuuston seminaarimatkalta. Hän ehti kuitenkin kommentoimaan saamaansa tunnustusta tuoreeltaan, kun matkalaisten bussi kaartoi iltakahdeksalta kunnanviraston parkkipaikalle, ja edessä oli oman auton ikkunoiden raaputtelu puhtaaksi jäästä.

– Olen iloinen tästä huomionosoituksesta, ja arvostan sitä todella paljon. Olen asunut kylällä 46 vuotta ja ollut aina mukana Lylyn lykinnässäkin. Se on totta, että olen koittanut pitää oman kylän puolta aina kun mahdollista. Vuosien varrella on ollut vääntöä koulun tulevaisuudesta. Olemme tehneet töitä saadaksemme tänne vesi- ja viemäriverkoston. Tehtävää on riittänyt, Rae tuumaili.

– On tärkeää, että ihmisellä on jossain juuret. Meillä lylyläisillä ne ovat juuri täällä. Kylä elää omaa elämäänsä. Väki on vähentynyt vähän kerrassaan, mutta ihmiset yrittävät kuitenkin parantaa oloaan eri tavoin omilla toimillaan.

Perinteisen Lylyn lykinnän voitti Lylyssä lykkineiden eli kylällä syntyneiden joukkue. Yhden suksen viestihiihdon ykkösjoukkueessa kisailivat Taina Ylä-Lyly, Jere Jokinen ja Rami Suominen. Kakkoseksi jäi Lylyyn lykkineiden eli muualta muuttaneiden kolmikko Kristiina Helasjoki, Leenu Kallio ja Kimmo Greus.

Kimmo Greus ja Leenu Kallio Lylyn lykinnän viestivaihdossa. Lylyyn lykkineiden joukkue jäi tällä kertaa kakkoseksi.