Parvelan Retu jatkoi voittoputkeaan Kriterium-karsinnoissa

Oriveden Sanomat 25.09.2019 16:03 | Lähetä palautetta artikkelista
Parvelan Retun osaomistaja ja valmentaja Petri Laine Laine käytti hevosen Teivossa hiitillä lähtölistojen julkaisupäivänä. Hän tiesi jo varhain, että kyseessä on lupaava hevonen. Kuva: Hippos / Hanna Laakso.

Teivon raviradalla järjestettiin tiistaina 3-vuotiaiden lämminveristen ja 4-vuotiaiden suomenhevosten Kriterium-karsinnat. Finaalit ajetaan lauantaina 5. lokakuuta.

Suomenhevosten Kriterium-karsintoja ajettiin Teivossa kaksi. Eräjärvellä Petri Laineen tallissa majaileva Parvelan Retu jatkoi vakuuttavia otteitaan. Toisen karsinnan voitti Säihkeen Sähinä.

Ikäluokan hallitsija Parvelan Retu jatkoi suomenhevosten ensimmäisessä Kriterium-karsinnassa voittokulkuaan. Hannu Torvisen ohjastama Parvelan Retu piti reipasta tahtia yllä keulassa, ja loppusuoralla valjakko sai vain varmistella voittoaan.
Muut finalistit tästä lähdöstä olivat Stallone, Vilkkeen Velmu, Lucas, Vauhti Teppo ja Pihlatuuli.

– Parvelan Retu tietää, mitä se tekee. Se on itse kilpailutilanteessa tosi rento, ja se näkyy myös sen suorituksessa. Muutkin hevoset kehittyvät koko ajan, Torvinen kertoi.

Parvelan Retua valmentaa Petri Laine Eräjärveltä, sen omistaa Lakos Team Ay. Marjo Vanninen on kasvattanut lahjakkaan oriin. Voittoaika oli 27,1a/2100 metriä.

Toisessa suomenhevosten karsinnassa kiriin lähdettiin vasta loppukaarteessa, ja parhaimman vauhdin kehitti Jukka-Pekka Kauhasen valmentama ja ohjastama Säihkeen Sähinä. Kauhasen ajokki ehti varmaan voittoon ajalla 29,5a/2100 metriä.
– Lyötynä emme lähde finaaliin, vaikka Parvelan Retu onkin tosi kova. Minun hevosellani on hieno tulevaisuus edessä, se pystyy vielä kehittymään paljon, Kauhanen kehui.

Muut finalistit tästä lähdöstä olivat Viisori, Suven Sametti, Laviori, Landen Reino ja Isosalon Ihme.