Päiväkeskukseen kahvinkeitin, päiväkodille polkutraktori

Juha Jäntti 03.10.2019 14:50 | Lähetä palautetta artikkelista
Juupajoen yrittäjät lahjoittivat päiväkodin lapsille polkutraktorin. Ensi testauksen tekivät Kristian Tuominen (kuskina), Aaro Järviö ja Eetu Ikäheimo.

Juupajoen yrittäjät tempaisivat keskiviikkona jakamalla lahjoituksia viime maaliskuisen kaivureiden lumiveiston SM-kisan tuotoista. Korkeakosken päiväkodin lapset saivat polkutraktorin, jota oli kovasti toivottu. Varttuneempi väki ilahtui, kun päiväkeskus sai viimein oman kahvinkeittimen.

– Olemme odotelleet puolitoista vuotta, että pääsisimme keittelemään täällä itse kahvit. Keittimen puutteesta on puhuttu moneen otteeseen, ja se on hienoa, että nyt toive toteutui, päiväkeskuksen vakiokävijät kiittelivät jumppatuokion lomassa.

Yrittäjien taholta tuomiset luovuttivat puheenjohtaja Tapio Niemelä, varapuheenjohtaja Leo Merioksa, sihteeri Marjut Marttila ja lumiveistokisa-idean kehitellyt Jussi Valkeajoki. Keittimen lisäksi lahjoitukseen sisältyi kassillinen kahvipaketteja, joilla ainakin syyskauden kahvittelut hoituvat sujuvasti.

Nuoremman väen lahjan luovutus sujui päiväkodin pihalla ilman turhia muodollisuuksia. Lapset tulivat iltapäivän päätteeksi ulkoilemaan, ja ensimmäiset innokkaat olivat heti traktorin kimpussa sen nähtyään. Yksi penkille ja pari muuta työntämään, ja vauhtia riitti loppupäiväksi.

Yrittäjäyhdistys oli luvannut myös kustantaa päiväkodin kiipeilytelineen kunnostuksen. Telineen rakenteita olikin jo hivenen uusittu. Valmistaja pystyi toimittamaan vanhaan telineeseen vielä siihen sopivia uusia osia.

Leikkikenttälaitteiden kunnostus on Juupajoellakin mittava urakka, jota kunta edistää vähitellen. Turvamääräykset kiristyvät jatkuvasti, mikä tuo moniin laitteisiin muutospaineita. Esimerkiksi kiikuissa ketjujen pitää olla yläkiinnikkeiden tasolla leveämmällä kuin istuinosan tasolla. Näin kiikku ei lähde heijaamaan sivusuunnassa.

– Teemme laitteisiin parannuksia vähitellen, ja etsimme luoviakin ratkaisuja, jotta vanhat välineet voisivat palvella edelleen. Leikkikenttäkalusteiden ja leikkialueiden uusiminen yhdellä kertaa turvallisuusmääräysten mukaisiksi tulee niin kalliiksi, että työ on jaettava useammalle vuodelle, hyvinvointijohtaja Anne Tuovila kertoi.

Päiväkeskuksessa iloittiin uudesta kahvinkeittimestä ja kassillisesta kahvia. Tuomisia ihailivat Eila Hanhijärvi (vas takana), Riitta Sarkki, Beritta Järvinen, palveluohjaaja Jaana Uotila, Risto Lilja, Väinö Hoivala, fysioterapeutti Johanna Kortelainen sekä yrittäjistä Tapio Niemelä ja Jussi Valkeajoki.