Ota yhteys hoitohenkilökuntaan vaikka omalta kotisohvalta

Oriveden Sanomat 03.05.2019 15:48 | Lähetä palautetta artikkelista

Mäntänvuoren Terveydessä otetaan käyttöön toukokuun alussa älypuhelimeen ladattavalla sovelluksella toimiva etävastaanotto, joka palvelee Mänttä-Vilppulan ja Juupajoen asiakkaita terveyskeskuksen aukioloaikoina. Etävastaanotto toimii Pihlajalinnan mobiiliapplikaatiossa eli Pihlajalinna-terveyssovelluksessa.

Terveyssovellus on tarkoitettu hoidon tarpeen arviointiin ja tiettyjen terveysongelmien hoitamiseen etävastaanotolla. Palvelun avulla voi myös uusia reseptin ja siirtää tai perua kivijalkaan tehdyn ajanvarauksen.

– On hienoa, että voimme tarjota Mänttä-Vilppulan ja Juupajoen asukkaille entistäkin helpomman ja nopeamman tavan asioida. Pihlajalinna-terveyssovellus tulee tarjoamaan olemassa olevien palveluidemme lisäksi asiointiväylän, jonka ansiosta kunkin asiakkaan olosuhteet ja tilanne voidaan huomioida entistä paremmin, Mäntänvuoren Terveyden toimitusjohtaja Juha-Matti Sihvonen kertoo.

Sovelluksen ansiosta asiakkaiden ei tarvitse kulkea pitkiä matkoja hoitajan tai lääkärin vastaanotolle ja asiointi voidaan toteuttaa joustavammin asiakkaan omien aikataulujen mukaisesti,

Mänttä-Vilppulan ja Juupajoen kunta-asiakkaan etävastaanotto alkaa aina hoitajan oirekohtaisella hoidon tarpeen arvioinnilla. Tämä tapahtuu chatin avulla. Videoyhteys on mahdollista avata tarvittaessa.

Hoitaja auttaa asiakasta vaivassa ja ohjaa tämän tarvittaessa sopivaan jatkohoitoon sujuvasti saman yhteydenoton aikana. Jos asiakkaan vaiva tarvitsee fyysisen lääkärin vastaanoton, hoitaja varaa asiakkaalle ajan terveysasemalle.

Millaisiin vaivoihin sovellus sopii? Lue lisää keskiviikon lehdestä!