OrPon uusi kreikkalaisvalmentaja jo hiukan sisäänajettu

Kalle Uotila 03.01.2018 10:06 | Lähetä palautetta artikkelista
Apostoloksen kotiseudulla Kreikan keskiosissa ei lunta juuri nähdä, Orivedellä senkin edestä.

OrPon Mestaruusliigajoukkueen uusi valmentaja Apostolos Oikonomou tuli kuin kotiinsa, kun hän otti vastaan kauden loppuun kestävän valmennuspestin Oriveden Ponnistuksen kanssa. Hän on nimittäin seurustellut neljä vuotta OrPon passarin Olga Vergidoun kanssa. Lempinimellä Aapo nykyään tunnettu Oikonomou vieraili syksyllä kuukauden ajan Orivedellä, tutustui ja tykästyi Suomeen ja hyvätasoiseen naisten Mestaruusliigaan.

Nyt hän pääsee syventämään tuntemustaan  OrPon päävalmentajana. Apostolos saa tulikasteensa jo perjantaina Suomen cupin välierässä Turussa.

Oikonomou, 35, on kouluttautunut yliopistossa liikunnanopettajaksi. Hänellä on valmentajatutkinto pääaineena lentopallo ja valmentajan tehtäviä hän on tehnyt jo 10 vuotta.

Hän on kotoisin lumettomasta Keski-Kreikan Larissasta. Paikkakunnan liigaseuraa Aapo valmensi viisi kautta ja seuraavat kolme kautta Ateenan AEK:ta. Saavutuksina hänellä on Kreikan mestaruus ja kaksi supercupin voittoa. Ulkomailla hän on valmentanut Kyproksella.
Kreikan naisten maajoukkueen kakkosvalmentajana Aapo on toiminut kaksi kautta. Tyttöjen maajoukkueiden päävalmentajana hän on ollut kahdessa ikäryhmässä.

OrPossa mies joutuu heti tulikokeeseen, kun edessä ovat Suomen cupin finaaliturnaus ja Challenge cupin toinen osaottelu kosovolaisseuraa vastaan keskiviikkona Orivedellä.
– Suomen liigassa on neljä kovaa joukkuetta, jotka ovat tosi lähellä toisiaan. Jos olemme hyvässä kunnossa playoffeissa, meillä on mahdollisuudet menestyä. Edetään askel kerrallaan, totesi Apostolos Oikonomou.