OrPon torjunta unohtui jonnekin

Anne Kotipuro 23.03.2019 21:02 | Lähetä palautetta artikkelista
LP Viestin Lena Prokopenko (8) on taas hyökännyt tehokkaasti, tällä kertaa ohi Saara Lepistön (14) ja Erica Handleyn torjunnan. Kuva Veli-Jussi Lietsala.

LP Viesti tasoitti välieräottelut Orivedellä 1–1:een, mikä tarkoittaa sitä, että ainakin keskiviikkona pelataan vielä Orivedellä. Vieraat voittivat erin 1–3 (23–25, 25–21,16–25,14–25), ja seuraava peli on taas Salossa maanantaina.

 

LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen lepuutti pelaajiaan perjantain ja onnistui lauantaina taktiikassaan Orivedellä. Lena Prokopenkon tulo kokoonpanoon Lotta Piesasen paikalle ja onnistuneet herättelyvaihdot saivat koko LP Viestin hyökkäyskaluston toimimaan hienosti.
Hyvän vastaanoton jälkeen passari Tuchashvili pääsi pyörittämään peliä niin, että OrPon torjunta ei ehtinyt saamaan kunnon muuria eteen. Etenkin Prokopenko, Kertu Laak ja Lymareva-Flink saivat hyökätä mielin määrin. Prokopenko teki 7 hyökkäyspinnaa, Kertu Laak 13 ja torstaista petrannut Lena Lymareva-Flink 11.

 

Myös syötöt tuottivat OrPolle päänvaivaa: Kertu Laak teki 6 ässää! Viestin parhaana palkitun Kertu Laakin panos oli muutenkin ratkaiseva, sillä hänen tehonsa olivat 20/+18.
LP Viestin torjujista paras oli 198-senttinen keskipelaaja Jenna Rosenthal. Joukkueensa pisimmän ei tarvitse paljon edes kurkottaa verkolla…

Orpottarista Dockery keräsi 14 hyökkäyspinnaa ja Dugan 9. Dockery palkittiin joukkueen parhaana. Neloserässä hänen hyökkäyksensä pitivät vielä OrPoa pinnalla, mutta peli oli oikeastaan taputeltu jo piste-eron noustua 10:een. Siihen kohtaan koettiin monenlaista pulmaa: putosi aivan vääriin paikkoihin tai ei vain yksinkertaisesti noussut hyökkääjille. Passit jäivät mataliksi, lyönnit verkkoon ja niin edelleen.

 

Ensimmäinen erä meni vieraille harmittavan niukasti, mutta toisessa erässä kotijoukkue lähti veturin paikalle ja 15 pisteestä eteenpäin johti yhä selvemmin. Eräpallon torjui Netta Rekola. Hän oli myös hyökkäyspuolella prosentuaalisesti varsin tehokas, sillä 12 passista Netta takoi 9 pisteeksi. Harmi, ettei hänelle tullut enemmän passeja.
Neloserässä OrPon tappioasemassa kentälle vaihdettiin passariksi Mantu Tuominen. Mantu löysikin hyvin ainakin Tiana Dockeryn, mutta erä oli jo pitkällä siinä vaiheessa ja LP Viesti kaukana karkumatkalla.

 

Pelin kuluessa ääntä pidettiin myös lattian puhdistuksesta. Kotiyleisön mielestä LP Viesti huusi luuttuajia kentälle turhankin tiheästi, etenkin niissä kohdissa, kun Nelli Rantasen piti syöttää. Tomi Lemminkäinen muistutti, että kysymys oli ennen kaikkea pelaajien turvallisuudesta. Liukastumisen vaaraa torjuttiin oikein urakalla.

 

Ottelua seuraamassa oli kauden ennätysyleisö, 653 henkeä, josta olisi kyllä luullut enemmänkin ääntä lähtevän.
Tiana Dockery tunnusti pelin jälkeen, että he olivat jännittyneitä. Toivottavasti jännitys laukeaa seuraavaan peliin mennessä ja OrPo pääsee taas näyttämään parasta osaamistaan.
– Alkaa pelaamaan, kuten Tianakin totesi.