OrPon pelistä puuttui terävyys, erien loput ratkaisivat voiton

Anne Kotipuro 05.11.2017 23:06 | Lähetä palautetta artikkelista
OrPon Jalé Hervey sai aiempaa enemmän peliaikaa ja hankki muutaman makean onnistumisen. Tässä torjumassa Jessica Wagner (15) ja Netta Rekola (9). Kuva Ari Keskinen.

OrPo vieraili kahdesti lyhyen ajan sisällä LP Kangasalan kotikentällä. Sunnuntain kohtaaminen oli Mestaruusliigan runkosarjan ottelu, jonka OrPo hoiti erin 3–1 (25–22, 25–19, 20–25, 25–22).

OrPon peli oli pehmeää, ja pallot nousivat kerta toisensa jälkeen LP Kangasalan kenttäpuoliskolta. Jujutkaan eivät uponneet, mutta OrPon puolella torjunta ja varmistus puuttuivat turhankin usein, ja epätarkat passit vaikeuttivat tehokasta hyökkäystä. Erien lopuissa OrPo oli kuitenkin terävämpi – tai onnekkaampi.

Ensimmäistä erää edettiin melko tasaisesti. OrPo pöääsi ensimmäisen kerran johtoon vasta tilanteessa 15–16. Heti perään Annukka Paloniemi tekaisi ässän OrPon kenttäpuoliskolle.
LP Kangasala otti ensimmäisen aikalisänsä Orpon päästyä kahden pisteen karkumatkalle 17–19, ja toisen tilanteessa 21–23. OrPo eteni kuitenkin eräpalloon ja -voittoon LP:n hyökättyä kahdesti pitkäksi.

Kakkoserän alussa LP Kangasala otti jo 4 pisteen kaulan Jessica Wagnerin syöttövuorolla, kunnes OrPo otti aikalisän. Sen jälkeen tilanne kohenikin ennen kaikkea Jessica Kososen syöttäessä. Kosonen vaihdettiin kuitenkin kakkoserässä Jalé Herveyhin ja istui loppupelin lähes kokonaan penkillä.
Amerikkalaispassari Mita Uiaton syöttäessä kotijoukkueelle meni 4 peräkkäistä pistettä, mutta pian tilanne tasoittui ja Kangasala joutui turvautumaan aikalisään.

Viime pelissä tehoillaan yllättänyt nuori Netta Rekola ei sunnuntaina olliut parhaimmillaan. LP Kangasalan keskihyökkäykset olivat kuitenkin vakuuttavia, ja kun Jessica Wagner sai namupassin, hän löi pallon suunnilleen pystyyn.
OrPolta keskihyökkäyksiä nähtiin aniharvoin, ja liikaa yritettiin jujuilla, jotka eivät vastustajan kenttään uponneet. OrPon pelin pehmeys oli silminnähtävää.

Tuomarin tulkinnoista äkämystynyt OrPon valmentaja Zvonko Nikolic sai keltaisen kortin ja istui sen jälkeen tiukasti tuolissaan.

Kolmoserää kotijoukkue vei hienokseltaan alusta lähtien, ja vetäisi lopulta sellaisen kaulan, ettei OrPo enää päässyt rinnalle ja ohi. Ensimmäisen aikalisän Zvonko Nikolic otti tilanteessa 18–13 ja seuraavan tappioasemassa 21–16. Ne eivät kuitenkaan tehonneet, ja LP Kangasala eteni erävoittoon.

Neljäskin erä alkoi tasaisena pisteisiin 9–9 asti, ja tilanteessa 11–15 Janne Anturamäki otti jo joukkueen toisen aikalisän. Tilanteessa 17–17 oltiin taas tasoissa, ja OrPo teki kaksoisvaihdon: Jessica Kosonen ja toinen passari Anni Toivonen hetkeksi kentälle. Kun OrPo johti 20–19, vaihto purettiin.
OrPokin tarvitsi aikalisän tilanteessa 21–20, mutta hiukan myöhemmin OrPo ottaa torjuntapisteen ja heti perään Kangasala antennikosketuksen. Eräpallossa OrPo on taas vahvempi.

Joukkueiden parhaiksi valittiin pelin loppupuolella väliin napakastikin iskenyt Francyele Lemos ja naapurin lähes pitelemätön keskipelaaja Jessica Wagner. LähiTapiola-pisteitä meni 3 Lemosille, 2 Wagnerille ja 1 Stedilelle.