OrPon liigakausi alkoi kahdella tappiolla

Anne Kotipuro 29.09.2019 21:22 | Lähetä palautetta artikkelista
Saara Holm lyö ja Netta Rekola varmistaa. Verkolla vastassa Lotta Piesanen, Kayla Haneline ja Arita Ternava. Kuva Ari Keskinen.

Lauantaina LP-Vampula voitti OrPon Huittisissa erin 3-0 (25-20, 25-18, 25-21). Sunnuntaina kotihallissa vastaan asettui LP Viesti, ja sekin otti täydet pisteet OrPolta erin 0–3 (12-25, 14-25, 21-25).

Kaksi ensimmäistä erää olivat OrPolta melkoista haparointia. Yläkatsomon kokeneet tarkkailijat arvioivat peliä hengettömäksi ja ponnettomaksi, ja kotijoukkueen kuviot olivat vielä kovasti hakusessa. Hyökkäykset eivät jääneet LP Viestin kenttään, ja syöttövirheillä annettiin aika monta lahjapistettä.

Tällä kertaa myös päätuomari oli hyvin tarkka viheltäessään käsittelyvirheitä. Niitä tuli OrPon molemmille passareille Carina Lehdolle ja Nea Luntamolle, kolmannessa erässä jo LP Viestin kokeneelle Viktoriia Tuchasvilillekin.

Kolmanteen erään OrPo lähti vähän pirteämmin ja ajoittain jopa johtikin erää, mutta erän vanhetessa kertyi taas virheitä liian kanssa, jotta erävoittoon olisi ollut mahdollisuuksia. 

Hyökkäykset olivat joko turhan kesyjä tai törmäsivät LP Viestin tehokkaaseen torjuntaan. Erityisesti Otero pidettiin tiukasti pihdeissä, mutta hänkin onnistui pari kertaa taidokkailla viistolyänneillä.

Ottelupallon päätti viimeisen pisteen alla kentälle vaihdettu LP Viestin Nette Peit. Muuten Tomi Lemminkäisen valmennuksessa jatkavan vierasjoukkueen tehokkaimpia olivat OrPossakin joskus nähty Anu Ennok, Kangasalta Saloon siirtynyt Kayla Haneline sekä vahvasti syöttänyt Anna Czakan. Myös LP Viestin uusi hakkuri Katarina Pilepic esitti vahvoja otteita alussa, mutta hiipui pelin edetessä.

OrPosta parannettavaa riittää vähän jokaisella, mutta Saara Holm, Netta Rekola ja puertoricolaishakkuri, vasurilla iskevä Julymar Otero väläyttelivät ajoittain potentiaaliaan, se vain ei oikein vielä päässyt esille. 

Amerikkalainen Carly Beddingfield kuuluu onnistuneen Huittisissa, mutta sunnuntaina hän oli kovin vaisu ja paiskoi runsaasti palloja yli rajojen.

Mutta onneksi kausi on vasta alussa, ja syksyn mittaan yhteispeli toivottavasti kehittyy – kunhan ei kärkeä päästetä turhan kauas. Peli-iloakin yleisö jäi vielä kaipaamaan lisää.

Tarkemmin ottelusta keskiviikon lehdessä!