OrPo voitti viisieräisen kahden heikon erän jälkeen

Anne Kotipuro 10.11.2019 22:39 | Lähetä palautetta artikkelista
Emilia Kääntä kiitti vastuusta päästyään vaihdossa kentälle. Tässä hän hyökkää nelospaikalta, torjumassa Sara Niemi. Kuva Ari Keskinen.

OrPo tarjosi isänpäivänä tavallista harvalukuisemmalle yleisölle katsottavaa koko rahan edestä viisieräisessä Mestaruusliigan ottelussa Nurmon Jymyä vastaan. Yksi kohtuullinen erä, kaksi heikkoa, ja sitten kotijoukkue löysi eväät voittoon erin 3–2 (25–23, 18–25, 15–25, 25–17, 15–10).

Ensimmäisessä erässä OrPo näytti vahvuutensa myös erän lopussa puristaen voittoon Julymar Oteron nelospaikan hyökkäyksellä. Seuraavissa kahdessa erässä Otero saatiin pidettyä tehokkaasti, eikä pisteitä tullut samaan tahtiin.

Kakkoserässä Jymy johti erää alusta loppuun jopa kahdeksalla pisteellä. Näytti siltä, että jymyläiset ehtivät joka palloon toisin kuin kotijoukkue. Jymyn heikko kohta sunnuntai-iltana oli puolestaan kolmen metrin viiva, jota rikottiin hyökkäyksissä pelin kuluessa useampaan kertaan.

Erityisesti Carly Beddingfieldin peräkkäiset virheet kolmoserässä saivat yleisön toivomaan vaihtoa, mutta vaihtopenkillä oli varsin vähän vaihtoehtoja, sillä joukkueesta aika moni kärsii nyt vammoista. Lopulta tilanteessa 10–18 valmentaja Sotiris Gkotsis teki vaihdon, ja kentälle tuli Emilia Kääntä.

Kääntä hankkikin useita onnistumisia niin hyökkäyksissä kuin syöttöruudussakin. Tässä erässä vastustaja oli jo turhan kaukana, jotta käännettä olisi saatu aikaan, mutta neloserässä OrPo taas löysi itsensä ja samanaikaisesti vastustaja alkoi hermoilla. 

Neloserässä kentällä olivat sekä Beddingfield että Kääntä, ja Eveliina Smolander huilasi penkillä. Neloserää OrPo veikin varsin selkeästi ja otti useamman pisteen kaulan. Erän voittajasta ei syntynyt epäselvyyttä.

Ratkaisevassa pikkuerässä OrPo näytti vahvuutensa, vaikka aivan alussa vastustaja saikin yhden lahjapisteen väärästä vastaanottojärjestyksestä. Onneksi se ei maksanut kotijoukkuelle voittoa, vaan OrPO vei erää kapteeni Saara Holmin näyttäessä mallia ja Julymar Oteron käyttäessä tehokkaasti vasuriaan.

Joukkueiden parhaina otteluisäntä Orneule palkitsi vieraista Perry Ramseyn (korjattu nimen kirjoitusasu, AK) ja kotijoukkueesta Saara Holmin.

Tarkemmin pelistä keskiviikon lehdessä.