OrPo tasoitti puolivälierät 3–0-voitolla

Anne Kotipuro 10.03.2019 20:50 | Lähetä palautetta artikkelista
OrPon Tiana Dockery junttasi palloa voimalla naapurin kenttään erityisesti nelospaikalta. Kuvat Juha Jäntti.

OrPo oli kotikentällä sunnuntaina tyly emäntä LP Kangasalan joukkuelle ja vei toisen puolivälieräkohtaamisen erin 3–0 (25–19, 25–12, 26–24).
Ottelu sai ikävän muutoksen heti ensimmäisen erän alkupuolella tilanteessa 4–6, kun vieraiden Nikki Taylor loukkasi nilkkansa. Käänsikö Taylorin loukkaantuminen heti alussa pelin kulun? Mene ja tiedä, mutta kun perjantaina vahvasti pelannut keskipelaaja Kayla Haneline ei sunnuntaina ollut samalla tasolla kuin avauserässä, Kangasalan ratkaisijat kävivät vähiin.
Nette Peit löi komeita viistolyöntejä ja Jutta Riikonen väläytti hyviä otteita, mutta Mita Uiaton passipeli ei sunnutaina ollut totutun loistokasta. Passariksi vaihdettiinkin toisen erän tilanteessa 15–4 kakkospassari Mila Viljaseen, mutta kolmanteen erään Uiato palasi passaamaan.

OrPo johti kakkoserää jo 20–6 ja erä oli käytännössä yhtä maalia, kun Kangasala ei saanut peliään lainkaan kuosiin. Kolmanteen Kangasala teki muutoksia ja ne toimivat. OrPo sai kuitenkin juonesta kiinni ja vei kolmannen erän jatkopalloilla.
Tiana Dockery teki näyttäviä hyökkäyksiä niin laidasta kuin 3 metrin viivan takaa. Netta Rekolan syöttöputki kakkoserän alussa toi OrPolle kuuden pisteen etumatkan, josta oli helppo jatkaa. Myös monet OrPon komeat kenttäpuolustukset ilahduttivat yli 500 hengen yleisöä.

Otteluemäntä Marjo Mäkinen-Aakula palkitsi joukkueiden parhaina libero Tiiamari Sieväsen LP Kangasalasta ja Nelli Rantasen OrPosta.
– Hyvälle tuntuu voittaa. Tuntui, että kaikki onnistui. Tästä pitää ottaa eväät keskiviikon peliin mukaan. Me paransimme joka osa-alueella, ja torjuntoja saatiin enemmän kuin kaveri, iloitsi Nelli Rantanen pelin jälkeen.
Kangasalan valmentaja Arttu Keränen totesi, että leijona meni lammasteluksi. Hän ei ollut oikein mihinkään osa-alueeseen tyytyväinen, torjuntojakin tuli vain kaksi kolmeen erään.
OrPon valmentaja Apostolos Oikonomou toivoi, että Nikin loukkaantuminen olisi lievä ja hän pääsisi takaisin pelaamaan. Kotijoukkue onnistui taktiikassa ja vastaanotto toimi.
– Keskiviikon peli on haastava, ja silloin on pelattava parhaalla tasolla. Tämä peli on unohdettava nopeasti, Apo muistutti.

Lisää pelistä keskiviikon 13.3. lehdessä. Joukkueiden seuraava kohtaaminen on Pitkäjärven koululla Kangasalla keskiviikkona kello 18.30, ja koska otteluvoitoissa ollaan nyt tasoissa 1–1, tarvitaan vielä myös vähintään ensi lauantain peli Orivedellä, ennen kuin puolivälieräparista jatkoon pääsijä ratkeaa.